Přejít na menu Přejít na obsah

Benátskou! uvede Jesus Christ Superstar v koncertní verzi

27. 2. 2016

Pearl Novinky

Vzpomínáte rádi na legendární představení Jesus Christ Superstar z 90. let v divadle Spirála? Nebo jste tento muzikál poprvé viděli až v Hudebním divadle Karlín během posledních pěti let? Tak či tak vás potěší, co letos přichystali pořadatelé na první den festivalu Benátská! Ve čtvrtek 28. 7. se zde představí koncertní verze slavného muzikálu v obsazení, ve kterém nebude chybět Kamil Střihavka a Dan Bárta z původního obsazení či Jiří Korn a Václav Noid Bárta z obsazení nového.

Tématem letošního Večírku pro nedočkavé, jak se říká každoročnímu čtvrtečnímu programu, budou slavná muzikálová představení a výročí. Koncertní verze muzikálu Jesus Christ Superstar bude připomínkou nastudování z divadla Spirála, které mělo pro českou hudební scénu zásadní význam. Zrodila (či přinejmenším zásadně zvýšila) se zde mediální popularita některých mladých zpěváků, rodily se nové hudební spolupráce, přátelství i vztahy. A došlo i na inspiraci budoucí generace hudebníků, která se pak objevila v nastudování novémKamil Střihavka v hlavní roli nevědomky podnítil tehdy asi čtrnáctiletého Václava Noida Bártu k tomu, aby se také stal muzikálovým umělcem. To se mu později vyplnilo...a v roce 2010 se dokonce stal součástí právě tohoto muzikálu, když v Hudebním divadle Karlín nastudoval role Jidáše a Piláta, pět let nato i roli Ježíše.

Obsazení některých rolí v koncertní verzi uváděné na festivalu Benátská!:

Ježíš Nazaretský: Kamil Střihavka (obsazení z původní i současné inscenace, Spirála, HDK)
Jidáš Iškariotský: Dan Bárta (obsazení z původní inscenace, Spirála)
Pilát Pontský: Václav Noid Bárta (obsazení ze současné inscenace, HDK)
Herodes Antipa: Jiří Korn (obsazení ze současné inscenace, HDK)
velekněz Annáš: Jindřich Vobořil (obsazení z původní i současné inscenace, Spirála, HDK)

Čtvrteční program zahajuje kapela Abraxas, která slaví čtyřicáté výročí své existence. Po nich  se na festivalovém pódiu představí kapela Progres 2 z Brna s vystoupením ze svého nejslavnějšího počinu Dialog s vesmírem (označovaný jako první rocková opera u nás).

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace