Přejít na menu Přejít na obsah

Black Sabbath se rozloučili s koncertními pódii

5. 2. 2017

Pearl Novinky

Včera 4. února odehráli v Birminghamu poslední koncert Black Sabbath. Kapela plánovala ukončení koncertní činnosti v rámci turné The End započatého loni v lednu - 81 koncertů po čtyřech kontinentech. V červnu loňského roku zažila jejich koncert i Praha. Black Sabbath oznámili již dříve, že toto turné je skutečně poslední společné, jednotliví členové budou ale pokračovat v sólových projektech.

Padesátiletá historie heavymetalové legendy Black Sabbath se začala psát roku 1967 v Birminghamu. Právě tam se kapela také rozhodla rozloučit - a dlužno dodat, že ve výborné formě. Bezmála sedmdesátiletý frontman Ozzy Osbourne děkoval pak na konci koncertu z pódia fanouškům.

Black Sabbath se představili v téměř původní sestavě - ze zakládajících členů nechyběli Ozzy Osbourne (zpěv), Tony Iommi (kytara), Geezer Butler (baskytara). Jen bubeník Bill Ward se s ostatními nedohodl na podmínkách turné, a tak ho zastoupil Tommy Clufetos (Ted Nugent, Alice Cooper). Na klávesy s nimi také hrál Adam Wakeman.

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace