Přejít na menu Přejít na obsah

Blitz Union a jejich Hotel India Victoria: radši si nechoďte vyzvednout klíč od pokoje

3. 8. 2021

Pearl Novinky

Supermoderní prostředí, až přílišná čistota...a ochotný personál, který láká do útrob hotelu. Ale pozor...odtud se už nedostanete... Blitz Union představují nový singl a videoklip Hotel India Victoria.

Až příliš dokonalý hotelový svět
Dostane se sem kdokoli. Nemusíte být členem vybrané společnosti, neexistuje zde národnostní, rasová nebo náboženská netolerance. Hotel nezajímají peníze ani šeky. Cena, kterou zde platíte, je mnohem vyšší... Vítejte v Hotelu India Victoria. H. I. V. Už víte? Děsivá realita původce choroby AIDS je v novém singlu a klipu kapely Blitz Union ztvárněna jako pravý opak: jako až příliš dokonalý hotelový svět. Umělecky takřka geniální záběr jde však ještě dále: „Hotel“, „India“, „Victor“ jsou zároveň označení pro tato písmena podle oficiální abecedy NATO.

Slovní hříčky v textech
Blitz Union si opět vybrali vážnější téma, jeden z celosvětových problémů, a zpracovali ho po svém. Tradičně supermoderní klipové prostředí, dokonalé detaily, skrytý smysl a slovní hříčky v textech. Reklamu na tento hotel nenajdete, úplně stačí, že se jeho pověst šíří vir-álně. A ten klíč, který vám vydá uhlazený recepční Mark Blitz...je od vašeho pokoje (room), nebo k vaší zkáze (doom)? Slečna, která vstupuje jako poslední, nemůže uvěřit svým očím...

Osvědčený tým
V poslední době jsme si již zvykli, že na klipech Blitz Union se podílí některé osvědčené osobnosti. Multifunkční Michal Skořepa je spoluautorem námětu, režisérem, kameramanem a střihačem. Zvuková produkce je dílem Jana Šorma a švédského producenta Dina Medanhodzice. Herce obléká Šárka Strnadová a líčí je Jenny Joey Martist. Různorodé hosty ztvárnili Bára Erben, Pham Ngoc Diep, Dashi, Markéta Šandová, Cesar Santos, Geoff Tyson. Členové Blitz Union představují personál, stejně vypiglovaný jako celé hotelové prostředí. Jestliže tohle je jejich dosavadní masterpiece, čím nás ještě překvapí?

Text: Sylva Kaplanová

Foto: Jan Nožička

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace