Přejít na menu Přejít na obsah

Blitz Union varují novým singlem a klipem před nekritickým přebíráním informací z médií

28. 10. 2020

Pearl Novinky

EDM-rockoví Blitz Union za současného stavu nezahálejí. Nedávno vypustili skladbu a klip TV a už vyhlížejí další. Singl o vlivu médií a přebírání názorů z nich je aktuální nejen v dnešní době.

Blitz Union připravili novou skladbu ve svém studiu, spolupracoval na ní také známý švédský producent Dino Medanhodzic (Smash Into Pieces, The Unguided, Hardcore Superstar).
„Co se týká postprodukce, jako je mix a master – dali jsme se dohromady s Dinem, se kterým jsme si neskutečně sedli. Když poslal první mix, byli jsme nadšený jako nikdy předtím a bylo nám hned jasné, že máme stejnou představu o našem směru a zvuku“, popisuje Jan Šorm, který spolupracoval na produkci. Singl vyšel pod německým labelem Dreamstart Music & Management.

Videoklip byl sestříhán ze záběrů z koncertu v Braunschweigu (Německo). Právě tam se pořádal jeden z "unijních sněmů", jak kapela sama nazývá své koncerty. Nadšená fanouškovská "Blitz Union Army", oděná do papírových masek s logem kapely, podporuje své oblíbence zpod pódia. Text písně má pak vážnější téma - podněcuje k zamyšlení nad tím, že mnozí lidé automaticky přebírají vše, co slyší a čtou v médiích, či čerpají pouze z tohoto zdroje.

Šorm dále povyprávěl o zkušenostech z USA, které se promítají do současné tvorby Blitz Union: "Naši prvotinu Revolution jsme dělali se sedminásobným držitelem prestižních cen Grammy Stevem Thompsonem, který nás pozval i do USA, kde se EP Revolution finišovalo. Když dostanete takovou příležitost dělat s někým, kdo točil s Metallikou nebo produkoval KoRn – jen stěží to lze odmítnout. Nicméně to představuje obrovskou finanční zátěž, kterou nelze opakovat často. Avšak z USA jsme si odnesli mnoho zkušeností právě i po technické stránce, že jsme si mohli troufnout si to zprodukovat ve vlastní režii a udržet již vysoko nastavenou laťku."

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace