Přejít na menu Přejít na obsah

Bounty Rock Open Air: Ray Wilson i Michal Pavlíček ukázali své kvality

16. 9. 2020

Pearl Novinky

Tradiční olomoucký rockový festival Bounty Rock Open Air hostil klub Bounty Rock Café. Velmi potěšující byla účast zahraniční hvězdy Raye Wilsona, bývalého člena Genesis.

Festival otevřelo již ve čtvrt na dvě vystoupení kapely Personal Signet. Hned po nich zahráli Michal Ambrož & Hudba Praha. Kde jsou ty časy, kdy se Hudba Praha zjevila na české novovlnné scéně, a hned si získala spoustu příznivců, řekl si možná nejeden z pamětníků. Mnoho se od té doby změnilo, ale kapela od první chvíle dokázala, že má stále hodně co nabídnout.

Na artrockovou notu zahrál brněnský Progres 2 - a pak už byl čas pro November 2nd - olomouckou kapela v čele s rusovlasou Sašou Langošovou a s výraznou osobností české pořadatelské scény Romanem Helclem, tentokrát s kytarou v ruce. Jejich show nabitá energií si právem vysloužila přízeň i některých zahraničních hvězd. Suzanne Vega si je vybrala za předskokany, a vždy, když přijede vystupovat do České republiky, znovu si je vyžádá.

Projekt bývalého zpěváka Genesis Raye Wilsona byl jednou z mála letošních možností, jak u nás zajít na koncert zahraniční kapely. Wilson nabídl pohodový set, pod kterým si člověk úplně nepředstaví tvrdou muziku, jako když se jindy řekne rock, a my děti devadesátých let jsme ocenili, že zařadil do setlistu i hit Kongo.

Závěr festivalu patřil Michalu Pavlíčkovi a jeho hostům. Náš kytarový mág nabídl dlouhý, náročnější set, při kterém naplno vynikly jeho hráčské kvality. Taková muzika si ovšem zajisté žádá zkušenějšího posluchače a správnou náladu. Vlasta Redl jako jeden z hostů nás přenesl z rockového festivalu téměř až do folkové atmosféry, a večer korunoval Kamil Střihavka. Nelze si představit lepší závěr. Kamil opět předvedl, že je stále českým pěveckým rockovým králem své generace, a jeho šestiminutová pecka Když se snáší déšť dala vyniknout jak jeho pěveckému umění, tak Pavlíčkovu kytarovému umu v dlouhém propracovaném sóle. Desátý podařený ročník tak dozníval ve znamení velkého úspěchu - a pořadatel Dušan Neumann zajisté už přemýšlí, jakou hudební pecku angažuje příště.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace