Přejít na menu Přejít na obsah

Bratislavský Lovestream Festival oznámil datum třetího ročníku


Dlouho očekávaný termín třetího ročníku Lovestream Festivalu v Bratislavě byl dnes odhalen. Hudební svátek světové úrovně se uskuteční ve dnech 16. - 18. srpna 2024 a jeho útočištěm bude opět rozlehlý areál letiště ve Vajnorech. 

Lovestream festival se během svých dvou ročníků zapsal velkým písmem do historie světové hudební scény. Široko daleko se žádné hudební akci nepovedlo, aby byla tak úspěšná po pouhých dvou letech svého fungování a od historicky prvního ročníku naservírovala návštěvníkům jména, která by na Slovensku nikdo nečekal. 

V roce 2022 nabídl první ročník festivalu jména jako Dua Lipa, Zara Larsson, Lost Frequencies nebo Calum Scott. Vrcholem bylo vystoupení světové legendy Red Hot Chili Peppers. Tehdy se akce odehrála ještě na stadionu Tehelné pole. 

Druhý ročník se posunul dopředu mílovými kroky a nabídl jména jako The Killers, Rag'n'Bone Man, Martin Garrix, Jason Derulo, Hardwell, Alvaro Soler, Michael Patrick Kelly nebo Jessie Ware. Zlatým hřebem druhého ročníku konaného na letišti ve Vajnorech bylo vystoupení v současnosti nejpopulárnější kapely světa Imagine Dragons. Jen poslední den přilákal na vajnorské letiště na 60 tisíc posluchačů a během všech tří festivalových dnů se počet návštěvníků pohyboval kolem 100 tisíc. Rozloha areálu měla i s parkovací plochou velikost 100 fotbalových hřišť. Program byl skvěle multižánrový a kromě popové a rockové hudby nadchnul i fanoušky světoznámých DJs. 

 Je tedy zcela jasné, že třetí ročník nabídne opět dech beroucí program a můžeme jen spekulovat, kdo ze globálních hvězd se na něm objeví. Pořadatelé určitě nebudou chtít být pozadu za jinými festivaly, a tak se nabízí třeba i jméno Eda Sheerana. Ten ale vyžaduje speciální kruhové pódium uprostřed areálu, což je technicky velice obtížné. Podobné by to bylo s nejčastěji jmenovanými umělci na přání fanoušků jako třeba Coldplay, Harry Styles, The Weeknd, Taylor Swift nebo Justin Bieber. Jejich ceny se však pohybují okolo sta milionů korun za vystoupení. 

Je tedy velice pravděpodobné, že pořadatelé splní fanouškům méně nemožná přání v podobě kapel Florence and the Machine, Twenty One PilotsMåneskin nebo zpěváků a zpěvaček Billie Eilish, LP, Avril Lavigne, Lewise Capaldiho a v rámci světových DJs zamíří i do takových výšin jako je třeba David Guetta. Jeho vystoupení by zajisté přilákalo davy fanoušků. Jsou to však jen tipy naší redakce a opravdová tvořivost pořadatelského týmu nezná mezí. 

Předprodej vstupenek byl spuštěn prakticky ještě v průběhu druhého ročníku a můžete je zakoupit ZDE. U tohoto festivalu, i když ještě neznáme line-up, je totiž jasné, že rozhodně nekoupíte zajíce v pytli.

Text: Milan Papežík
Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace