Přejít na menu Přejít na obsah

Členové Nirvany se spojili pro charitativní akci, zpívala s nimi i Grohlova dcera

9. 1. 2020

Pearl Novinky

Po smrti Kurta Cobaina bylo jasné, že Nirvana už nemůže existovat dál. Více než pětadvacet let poté se však spojili její bývalí členové, aby pomohli nadaci The Art of Elysium. A za mikrofonem stála důstojná i nejmilejší náhrada.

4. ledna se v prostorách Hollywood Palladia v Los Angeles při příležitosti charitativní akce Heaven is Rock & Roll Gala sešli bývalí členové Nirvany Dave Grohl (bicí), Krist Novoselic (baskytara) a Pat Smear (kytara), aby zajistili "kousek nebe" pro ty, které oranizace podporuje: lidi v těžkých životních situacích jako vážná nemoc, hospitalizace či ztráta domova. A také aby připravili "kousek nebe" pro fanoušky - kromě míst pro partnery a sponzory byl totiž menší počet lístků uvolněn i do prodeje pro veřejnost. Vstupenky, jejichž výtěžek na tyto účely přispívá, pochopitelně nebyly levné (nejlevnější za 200 dolarů). Bohulibý účel byl ale naplněn a příležitost vidět velkou část Nirvany pohromadě je zcela výjimečná. Na akci se organizačně podílela i zpěvačka Linda Perry (4 Non Blondes).

Formace, která byla na plakátech psána jako Dave Grohl & Friends, fanouškům nabídla celkem pět písní: Lithium, In Bloom, Been a Son, Heart-Shaped Box a cover Davida Bowieho The Man Who Sold the World, zahraný ve stylu slavného koncertu Nirvany MTV Unplugged. Za mikrofonem se objevili Beck, zpěvačka a kytaristka St. Vincent a Violet Grohl, dcera Davea Grohla. Třináctiletá dívka se projevila jako nadějná zpěvačka a její projev do muziky, kterou hrával její táta s Kurtem Cobainem, opravdu seděl. V příštích letech o ní možná ještě uslyšíme.

Koncertní večer nabídl také vystoupení L7, Cheap Trick, dokonce i Marilyn Manson zahrál pár svých písní ve speciálních verzích.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace