Přejít na menu Přejít na obsah

Další šedesátník v rockovém nebi: Glenn Frey z The Eagles

19. 1. 2016

Pearl Novinky

18. ledna podlehl vážným zdravotním problémům další velikán rockové scény – americká kapela The Eagles oznámila úmrtí svého zakládajícího člena, kytaristy a spoluautora písní Glenna Freye. Odešel ve věku 67 let.

Teď už neplatí ani ono okřídlené „When Hell Freezes Over“Eagles se už nikdy nesejdou na pódiu v původní sestavě:-( „S těžkým srdcem oznamujeme odchod našeho kamaráda, zakladatele Eagles, Glenna Freye, v New York City v pondělí 18. ledna 2016,“ napsala kapela na své oficiální facebookové stránce.

Glenn několik posledních týdnů statečně bojoval, ale bohužel podlehl komplikacím revmatoidní artritidy, akutní ulcerózní kolitidy a zápalu plic,“ pokračuje vyjádření kapely. Jeho rodina děkuje všem, kdo byli v této bitvě s ním, doufali a modlili se za jeho uzdravení.

Glenn Frey byl mj. spoluautorem nejslavnější písně Eagles Hotel California. Skladatelskou osu kapely tvořili společně s bubeníkem Donem Henleym, dalším ze spoluautorů této písně (tím třetím je Don Felder). Právě tento hit je v 70. letech vynesl na přední příčky hitparád.

V roce 1980 se kapela rozpadla, a právě zde vznikl onen – mezi fanoušky následně již zlidovělý – citát, jenž měl pronést právě jmenovaný Don Henley: že reunion skupiny se bude konat „when hell freezes over“ („až peklo zamrzne“). K obnovení spolupráce členů Eagles však nakonec přece jen došlo, v roce 1994, a kapela pojmenovala své live album a turné právě podle této hlášky – Hell Freezes Over, tedy Peklo zamrzá.

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace