Přejít na menu Přejít na obsah

Divadlo na Šantovce uvede zbrusu novou talk show s exkluzivním hostem Jaromírem Nohavicou


Po namáhavé sezóne se olomoucké Divadlo na Šantovce do roku 2022 vrhá opravdu naplno s pestrým programem a pro hudební fanoušky bude velkým lákadlem pondělí 31. ledna. Hanáckou metropoli totiž navštíví nejslavnější český písničkář Jaromír Nohavica, který bude historicky prvním hostem nové talkshow.

60 + Jarek Nohavica, to bude název premiérového dílu talk show oblíbené olomoucké herečky Ivany Plíhalové. Ta se představí v roli moderátorky a bude si do Šantovky pravidelně zvát hosty    z různých profesních sfér. Ivana Plíhalová se stala v roce 1989 jednou z nejvýraznějších postav sametové revoluce na Olomoucku, která prakticky dodnes aktivně přispívá k pestrému rozmachu olomoucké kultury. Od počátku 80. let působí jako přední herečka Moravského divadla v Olomouci. Z manželství s populárním písničkářem Karlem Plíhalem má dvě děti - syna Matěje a dceru Markétu.

Její pozvání přijala ostravská ikona, písničkář a textař Jaromír Nohavica a není to vůbec náhoda. Právě legendární Nohavica je blízkým přítelem Ivany a Karla Plíhalových. Na svatebním večírku jim tehdy věnoval píseň Cukrářská bossanova a Karel Plíhal si s ním dokonce zahrál                      v populárním celovečerním filmu z roku 2002 Rok ďábla. V něm Plíhal ztvárnil Nohavicova "anděla strážného".

Letos v květnu se Nohavica do Olomouce vrátí, aby odehrál svůj dlouho odkládaný koncert v Hale UP. Ten je však dělší dobu beznadějně vyprodaný a dá se předpokládat, že vstupenky do Divadla na Šantovce taktéž v prodeji dlouho nevydrží. Málokterému českému umělci se totiž daří vyprodávat velké sály takřa během pár minut právě tak jako Jaromíru Nohavicovi. Olomoučané tak mají jedinečnou šanci - vstupenky na talk show 60 + Jarek Nohavica jsou k mání ZDE. Premiéra talkshow se uskuteční již 31. ledna 2022 od 19:00 hodin.

Součástí večera bude také hudební program, na kterém kromě české písničkářské legendy vystoupí mladý písničkář Matěj Plíhal, který si postupně buduje respektované jméno v jeho hudební sféře.

Text: Milan Papežík
Foto: Divadlo na Šantovce / Jaromír Nohavica, Český rozhlas

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace