Přejít na menu Přejít na obsah

Dívčí trio Inflagranti vyráží opět na turné s Josefem Vojtkem


Dívčí elektrické smyčcové trio INFLAGRANTI vyráží opět se svojí doprovodnou kapelou na podzimní koncertní turné, opět se zpívajícím hostem. Tím je opět Josef Vojtek.

V tomto roce budou koncerty nejen v divadlech, ale i v kulturních domech, ladění celého koncertu bude hudebně průraznější a rockovější. Dívky se svojí doprovodnou kapelou letos připravily nová aranžmá a potvrzují tak, že crossover styl je stále živý a u posluchačů oblíbený. Zahrají tak klasické skladby v rockovém podání i moderní hity v učesaných smyčcových aranžích. Jejich host Josef Vojtek s nimi představí 4 své nejoblíbenějších písně z muzikálů, kde účinkoval (Golem, Hamlet, Tři Mušketýři, Mata Hari) a přidá světový hit Fantom opery a Hallelujah od Leonarda Cohena. Trio INFLAGRANTI tvoří tři křehké muzikantky, jmenovitě Markéta MuzikářováHana Vyšínská (housle) a Iris Morisáková (violoncello). 
 


TRIO INFLAGRANTI při jednom ze společných turné s Josefem Vojtkem

foto: Nicola Bernardová

Trio INFLAGRANTI vzniklo v roce 2004 a letos slaví 10 let své existence. Na koncertu zazní skladby v jejich vlastních instrumentálních úpravách. Dívky s oblibou parafrázují světové klasické i rockové melodie (např. skladby od Bacha, Vivaldiho nebo moderní hity kapel jako Metallica, Queen atd.). Za svou kariéru trio prodalo tisíce hudebních nosičů (3 řadová alba) a za živé DVD Brioso obdrželo dokonce Zlatou desku. V roce 2011 vydalo album Christmas Symphony, natočené s velkým symfonickým orchestrem.

Trio INFLAGRANTI vystupuje nejen v České republice, ale uspělo i v Japonsku, Mexiku, Německu, Norsku, Nizozemsku, Polsku, Řecku nebo Itálii. Dámy tak ruší hranice nejen mezi státy, ale i mezi hudebními žánry. Svými aranžemi vytvořily „nový kabát“ už nejednomu hitu. Po úspěchu vyprodaného turné v roce 2012 se opět rozhodly pozvat si kus Kabátu na svoje turné a jako hosta si na turné přivezou opět již výše zmíněného Josefa Vojtka.


JOSEF VOJTEK na koncertě v Liberecké Home credit areně
foto: Nicola Bernardová

Josefa Vojtka není nutno představovat. V roce 1988 přišel do skupiny Kabát, během níž se z kapely stala jedna z nejúspěšnějších kapel 90. let a součastnosti. Mimo to účinkoval také v řadě muzikálů, jako například Hamlet, Krysař a Dracula. Na televizních obrazovkách se objevil jako herec (Jak se krotí krokodýli) a porotce Hlasu Československa.

© INFLAGRANTI

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace