Přejít na menu Přejít na obsah

DJ Ashba opouští Guns'N'Roses, chce se soustředit na Sixx AM

27. 7. 2015

Pearl Novinky

Americký kytarista Darren Jay Ashba, známý jako DJ Ashba, oznámil dnes otevřeným dopisem fanouškům svůj odchod z kapely Guns'N'Roses. Po šesti letech působení v této kapele se tak rozhodl posunout se v kariéře zase trochu jinam – důvodem je přání více se věnovat kapele Sixx AM.

DJ Ashba získal post kytaristy v obnovené sestavě Guns'N'Roses (z původního obsazení zůstal jen frontman Axl Rose, který si název kapely zaregistroval) v roce 2008 a odehrál s ní spoustu koncertů v éře, která se počítá od vydání alba Chinese Democracy (2006). Nyní ho to však více táhne k projektu Sixx AM (název tvoří příjmení baskytaristy Nikkiho Sixxe a počáteční písmena příjmení dalších členů – kytaristy DJ Ashby a zpěváka Jamese Michaela). Situaci nahrává i to, že „domovští“ Mötley Crüe Nikkiho Sixxe se rozhodli úderem 1. ledna 2016 definitivně přestat s koncertováním – ​Sixx AM, založení původně pouze jako studiový projekt, budou tak mít více prostoru přetvořit se v regulérní kapelu, která vystupuje live a plánuje světové turné (první vlaštovkou jsou současné koncerty po USA).

Aktuální tvorba Sixx AM: Stars z alba Modern Vintage (oficiální video)

Vyjádření DJ Ashby v několika jazycích včetně anglického ručně psaného originálu

DJ Ashba píše ve svém vyjádření: „S těžkým srdcem, ale také s velkou hrdostí oznamuji, že jsem se rozhodl uzavřít tuto kapitolu svého života a uzavřít toto nádherné období strávené s Guns'N'Roses do milých vzpomínek. (...) Dostal jsem se ve svém životě do bodu, kdy cítím, že je čas věnovat se své kapele Sixx AM, své milující ženě a rodině, a také spoustě nových dobrodružství, která pro mě budoucnost přichystá.“ Ve svém vyjádření také veřejně poděkoval frontmanovi kapely Guns'N'Roses Axlu Roseovi za příležitost, kterou mu dal.

DJ Ashba v Guns'N'Roses

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace