Přejít na menu Přejít na obsah

Do Prahy míří pořádný punk i metal

15. 5. 2016

Skuli Novinky

Všichni si určitě pamatují, jak v Praze „nedávno“ hráli System of a down, Metallica nebo Avanged Sevenfold. Za vším tím stál pokaždé Aerodrome festival – jednodenní akce, která s sebou vždy přiveze velmi zvučná jména. Nejinak tomu je i letos.

Pořadatelé pozvolna odtajňují, na co se můžeme tešit 15. června. A vypadá to více než slibně. Letošek je pojat tak nějak punkově. I proto je možná škoda, že nakonec se akce z venkovních prostor, patrně po špatné zkušenosti s Metallicou, kdy byla největší průtrž mračen za hodně dlouhou dobu, přesouvá do haly. Každopádně věřím, že i v Tipsport Aréně to bude stát za to. O což se bezpochyby postarají například američtí Korn, kteří sem, po třech letech, zavítají v rámci svého evropského tour. Numetalová kapela, s bujarou minulostí, která se ale nebojí experimentů, proto například spolupracovali se Skrillexem. Což mají společného s další vystupující partičkou – britskými Bring me the Horizon. Hoši, kteří původně začínali s metalcore, ale postupem času se v jejich tvorbě čím dál více objěvují prvky elektronické hudby.

Dalším neméně zvučným americkým jménem jsou Bad religion – punkáči z Kalifornie. Kapela, kterou založil a dodnes je hlavní postavou, profesor palentologie Greg Graffin, u nás za svou 37 letou kariéru už parkrát vystupovala a vždy s velkým úspěchem. Další partičkou z Kalifornie jsou, o poznání mladší, Zebrahead. A aby punkrocku nebylo málo pětku zvučných jmen uzavírají kanadští Billy Talent. Kapela, která u nás poprvé vystoupila v roce 2007, jako předkapela My chemical romance, si od té doby vybudovala silnou fanouškovskou základnu a hrála tu již několikát.

Dramaturgie se tedy NuCoast productiona zase povedla, nezbývá než počkat ještě měsíc a pak si užít parádní akci.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace