Přejít na menu Přejít na obsah

Dymytry oznámili nového zpěváka: s Noidem vyhráli jackpot

20. 12. 2023

Pearl Novinky

Kapela Dymytry konečně oznámila jméno nového frontmana: stal se jím Václav Noid Bárta. Venku je první společná píseň a klip My ještě nechcem jít, první společné turné Monster Meeting je naplánováno od května do podzimu 2024.

Spekulace potvrzeny
Před měsícem odehrál s Dymytry svůj poslední koncert frontman Jan "Protheus" Macků, a to před vyprodanou O2 arenou. Avizovaný odchod zpěváka s sebou nesl otázku, kdo se postaví do čela kapely příští rok. Fanoušci dlouze spekulovali na sociálních sítích, nejčastěji však padalo jméno jediné - Václav Noid Bárta. 17. prosince byly tyto úvahy potvrzeny: potetovaný rocker nasadil masku bojovníka a stanul za mikrofonem Dymytry.

Náročné situace mají nejjednodušší řešení
Dá se říci, že Dymytry v Bártově osobě vyhráli jackpot. Po odchodu Prothea bylo těžké nahradit výrazného a u fanoušků oblíbeného frontmana. Noid však disponuje zajímavým hlasem, velkým rozsahem, charismatem i skladatelským nadáním. Navíc je dlouholetým kamarádem stávajících členů Dymytry, vícekrát s nimi hudebně spolupracoval. Náročné situace tedy někdy opravdu mají nejjednodušší řešení, jak kapela uvedla.

My ještě nechcem jít 
První ochutnávkou vzájemné spolupráce je píseň My ještě nechcem jít. Krátký "pohřební" videospot zveřejněný kapelou těsně po koncertě v O2 areně fanoušky v mnoha případech nenadchl, odchod zpěváka nechtěli přirovnávat ke konci kapely či k pohřbu jako takovému. Video však bylo pouze úvodem ke klipu, ve kterém Noid dá kapele nový život, další existenci. Singl a videoklip se dočkal pozitivních reakcí na sociálních sítích, v tuto chvíli už má více než čtvrt miliónu zhlédnutí; celkově je přijetí Noida fanoušky Dymytry převážně kladné. Nadšené přivítání zaslal ve videu i frontman Dymytry pro zahraničí Alen Ljubić.

Vzhůru na Monster Meeting
Další hudební vývoj Dymytry bude tedy jednoznačně ovlivněn osobou nového zpěváka. Nová píseň je tvrdší a Noidovi sedí. Bude to tedy směr, kterým se kapela dá dál? To budeme vědět nejspíš až při příští desce. Na rok 2024 oznámili Dymytry první turné v nové kapelní sestavě - Monster Meeting, táhnoucí se přes celou republiku od května do listopadu. Navážou tak na své spojení s kapelou Traktor, jako hosté vystoupí Arakain a Alkehol.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace