Přejít na menu Přejít na obsah

ElevenHill a Zuzana Smatanová se spojili v písni Ako poslední

26. 2. 2020

Pearl Novinky

Prešovská formace ElevenHill se spojila s přední slovenskou zpěvačkou Zuzanou Smatanovou. Z jejich spolupráce vznikl duet s názvem Ako poslední, kterému vévodí sametový baryton Mariána Ferenca a výrazný hlas Smatanové. K písni vznikl povedený videoklip, ve kterém hraje prim příroda slovenského ranče, koně a všudypřítomná pohoda.

Slovensky zpívaná prvotina od ElevenHill
ElevenHill je hudební formace, která vznikla v roce 2014. Jejich prvním singlem byla píseň The Room Of Ghosts, která se dostala nejen do slovenského éteru, ale objevila se také v rádiích a hudebních televizních stanicích v Evropě. Ve své tvorbě se zaměřovali spíše na anglické texty. Výzvu napsat slovenskou píseň přijali se ctí a rozhodli se, že to bude rovnou duet. S nabídkou spolupráce oslovili Zuzanu Smatanovou, která ji přijala.
„Jsme neskutečně rádi, že právě Zuzana Smatanová je součástí tohoto projektu. I když jsme se se Zuzanou nikdy předtím osobně nesetkali, už hned po první spontánní komunikaci a po jejím hudebním vstupu do písničky jsme okamžitě věděli, že je to ten správný člověk, a o to víc jsme měli radost z její přítomnosti. Došlo k nádhernému spojení dvou světů, a myslíme si, že tento náš společný projekt v podobě písně Ako poslední se vydařil nad naše očekávání,“ popisuje Rado Hanzel z ElevenHill.

Nádech starých westernovek
Zuzana Smatanová je velmi úspěšnou slovenskou zpěvačkou, šestinásobnou Zlatou Slavicí, držitelkou mnoha dalších hudebních ocenění. „Přiznávám, že v posledních letech nekývnu tak rychle pro společný duet, jako jsem kývla v tomto případě. Po prvním poslechu písničky jsem si řekla, že se ráda stanu její součástí, protože má v sobě jakýsi nádech starých westernovek, a přitom je pěkně jednoduchá a přímočará. I když jsme se ve studiu s kapelou ElevenHill nesetkali, na uchopení melodie svého partu jsem dostala volnou ruku, a našla jsem si tak polohu, která mi nejlépe sedí, čím se pěkně odlišil od Mariánova zpěvu. K našemu prvnímu setkání přišlo až při natáčení videoklipu na ranči u Bardejova. Skvělá zkušenost pro nás všechny!“ pochvalovala si spolupráci Smatanová.

Kůň vyskočil předníma nohama na stůl
Píseň mají na svědomí Rado Hanzel a ostřílený slovenský textař Vlado Krausz. Videoklip se odehrává na ranči Slnečný Majer, kde vznikly všechny záběry. „Velká poklona mé dublérce Mirke Tomšíkovej Kytkovej, která na svém koni předvedla krásné kaskadérské kousky. Spolu s jejím partnerem Lukášem mě jeden z nich naučili a pod mým vedením kůň vyskočil předníma nohama na stůl. Mám radost z této spolupráce a věřím, že lidi písnička i videoklip osloví,“ dodává Zuzana Smatanová.

Text: Zuzana Žáková, foto: oficiální promo foto kapely  

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace