Přejít na menu Přejít na obsah

Energická SHAKRA a její „Snakes & Ladders tour 2018“: již tento týden v Praze!


Pod záštitou hudební agentury Pragokoncert vystoupí v Praze hard rocková skupina Shakra. Koncert se uskuteční ve čtvrtek 8. března v hudebním klubu Nová Chmelnice. Tato pětice původem ze švýcarského Trub vznikla roku 1990 (tehdy ještě pod svým starým názvem “Ruckus“) a na svém kontě má 11 studiových alb. Tím nejnovějším je album “Snakes & Ladders“, které vyšlo 10. listopadu roku 2017, a je prezentováno na právě probíhajícím stejnojmenném turné “Snakes & Ladders tour 2018“.

Název kapely pochází ze slova „čakra“, které v esoterickém učení popisuje sedm hlavních center na těle, jimiž proudí energie. Tato volba nebyla z důvodů esoterických, ale spíše proto, že jméno bylo krátké, vyslovitelné, stručné a neznělo jako žádné jiné jméno kapely.

Vlastní debutové album “Shakra“ vyšlo v roce 1998, o dva roky později během turné s Uriah Heep bylo vydáno první live album “The Live Side.“

Po dalším pomyslném kroku vzhůru, kterým bylo vydání alba “Power Ride“ (2001), přišla rána v podobě zdravotních problémů zpěváka Peta Wiedmera. Ten byl nahrazen Markem Foxem, který tuto roli ovšem přebral zodpovědně a ve svých třiadvaceti letech se postavil před 15.000 diváků v rámci Bang Your Head festivalu v německém Balingenu v roce 2002.

Po úspěšném vystoupení následovaly festivaly jako Wacken Open Air či Rock Machina ve Španělsku. V roce 2003 bylo vydáno čtvrté studiové album “Rising“, které se drželo sedm týdnů ve švýcarských hitparádách. Dalšími významnými událostmi, které formovaly nynější podobu kapely, byla vystoupení jako předkapela Whitesnake v červnu 2006 a také na Hallenstadionu v Zürichu 1. července 2006, kde otevírali program před Guns N' Roses.

Na jaře 2007 vydala skupina šesté studiové album „Infected“. Tím dosáhla Shakra nejvyššího posunu ve švýcarských hitparádách: Již v prvním týdnu se deska vyhoupla na sedmé místo.

26. května 2009 oznámil Mark Fox svůj odchod ze skupiny. 3. listopadu téhož roku jej vystřídal John Prakesh. Album “Back On Track“ spatřilo světlo světa 25. února 2011 a předstihlo svého předchůdce (Everest, 2009) vstupem na druhé místo švýcarské hitparády.

23. dubna 2014 bylo na oficiálním webu oznámeno, že zpěvák John Prakesh opouští skupinu. Kytarista Thom Blunier komentoval náhlý odchod zpěváka slovy, že to přišlo jako překvapení.
V říjnu roku 2015 byl oznámen comeback frontmana Marka Foxe, jehož výsledkem bylo začátkem roku 2016 desáté studiové album High Noon. To zaznamenalo nebývalý úspěch. V domácích hitparádách vystoupalo na druhou příčku.

Speciálním hostem pražské zastávky turné bude hard rockové uskupení Maxxwell. Vstupenky jsou stále ještě k dispozici zde.

Web

Facebook

Pragokoncert

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace