Přejít na menu Přejít na obsah

Eva Burešová s písní Malý princ trefila do černého díky upřímnému vztahu k synovi

16. 5. 2021

Pearl Novinky

Velký úspěch slaví tandem Eva Burešová-ParaNoid Studio (Václav Noid Bárta a Eliška Grabcová) s novým singlem a klipem Malý princ. Video má během pár dnů neuvěřitelný počet zhlédnutí na YouTube a neustále je na prvním místě v Trendech.

Pro nový singl a klip do ParaNoid Studia
Zpěvačka a herečka Eva Burešová se s Václavem Noidem Bártou zná dlouho, v minulosti spolu nejednou nazpívali duet. Bylo tedy nasnadě, že pro svůj další hudební počin požádá o spolupráci opět jeho. Její nový singl a klip je kompletně z autorské dílny jeho ParaNoid Studia. Hudbu k písni Malý princ napsal Václav Noid Bárta sám, výborný textařský debut zde absolvovala jeho partnerka Eliška Grabcová. Společně také připravili video.

Vyznání mateřské lásky podle Saint-Exupéryho
Název Malý princ evokuje slavnou knihu Antoinea de Saint-Exupéryho, v podání Evy Burešové má však ještě jeden rozměr. Je vyznáním mateřské lásky jejímu tříletému synkovi Nathanielovi. Eliška Grabcová v textu používá narážek na typické motivy z knihy – lišku, růži, o kterou se Malý princ stará, objevenou planetu. Tím vším je pro něj máma – není divu, pro dítě je matka celý svět a ono je světem jejím. Po hudební stránce je ze skladby cítit typický Bártův rukopis, přestože je zase o trochu jiná než předchozí jeho tvorba – Václav Noid Bárta je skladatel hodně různorodý a pohybuje se v mnoha žánrech. Jeho hudba však vždy nese určitý jednotící nádech, podle kterého jeho tvorbu poznáme.

Natáčení na zajímavých místech
Videoklip se natáčel v místě nejpovolanějším pro vesmír: v Planetáriu Praha, druhá část pak v Botanické zahradě PrahaNoid je kameramanem i režisérem, jeho partnerka Eliška se stará o veškeré drobné detaily. I její zásluhou vypadá Eva Burešová fantasticky, ať už se objevuje ve snových obrazech z planetária, či září uprostřed divoké vegetace.

Široký profesní záběr a první místo v Trendech
Současný úspěch Evy Burešové je jen logickým vyústěním její umělecké činnosti posledních zhruba deseti let. Eva je momentálně možná více známá televizním divákům jako herečka ze seriálu Slunečná, dlužno však dodat, že má mnohem širší profesní záběr: kromě sólového zpívání vystupuje již léta v divadle, kde velmi uvěřitelně ztvárňuje muzikálové role. S písní Malý princ opanovala rádia i YouTube, kde vyšel videoklip. Ten má v tuto chvíli přes 685 tisíc zhlédnutí a drží se na prvním místě v YouTube Trendech.

Text: Sylva Kaplanová

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace