Přejít na menu Přejít na obsah

Festival Colours Of Ostrava po dvouleté pauze slibuje nadupaný program


Restrikcím spojeným s pandemií koronaviru se nevyhnul ani jeden z nejvyhlášenějších českých festivalů Colours Of Ostrava. Když už v roce 2020 nachystali pořadatelé náhradní program NeFestivalu, musely být z hodiny na hodinu kvůli nařízením vlády zrušeny všechny kulturní akce v Moravskoslezském kraji. Pořadatelé v čele s ředitelkou Zlatou Holušovou se však nevzdali a zachovali značnou část programu, která byla už před dvěma lety naplánována. A program je to skutečně báječný, posuďte sami.

V termínu od 13. do 16. července se opět otevřou brány multižánrového festivalu Colours Of Ostrava, který se dle britského serveru Guardian řadí mezi Top 10 světových festivalů. V Dolní oblasti Vítkovice tak na dvaceti otevřených a krytých scénách proběhne více než 350 programových bodů s koncerty, filmy, divadlem, workshopy, diskuzemi a výtvarnou. Velice oblíbený je také program řečnického fóra Melting Pot, kde se publikum setká s významnými vědci, umělci, žurnalisty nebo sportovci.

Nadupaný čtyřdenní hudební program začíná ve středu a vyvrcholí koncertem dua Twenty One Pilots, které do světa už několik let vypouští jeden hit za druhým. Čeká nás také produkční elektronická hudební skupina Meduza nebo elektro-punkové duo Seaford Mods z Anglie. Čtvrtek bude ve znamení The Killers, kteří jsou splněným dlouholetým přáním diváků. Kdykoliv došlo od pořadatelů na sociálních sítích na otázku, koho by si fanoušci přáli, nejčastěji se v diskuzích objevovalo právě jméno této americké indie rockové kapely. Ve stejném hudebním žánru se pohybují legendární skotští Franz Ferdinand, jejichž ohlášení vzbudilo taktéž spoustu kladných reakcí. Vystoupí také americká rapperka Princess Nokia nebo písničkářka Phoebe Bridgers. V pátek se na Colours po pěti letech vrátí skvělá Laura Pergolizzi aneb LP, která při svém posledním ostravském vystoupení nadchla diváky natolik, že ji značná část příznivců chtěla zpět hned další rok. Pátečními účinkujícími budou i norští Kings Of Convenience nebo epičtí Wardruna. Program Colours v sobotu uzavřou hvězdy jako Tindersticks, irští Inhaler, a tou největší hvězdou večera bude jeden z nejznámějších DJů světa Martin Garrix. Bohužel z programu před pár dny vypadl senegalský zpěvák Youssou N'Dour, na kterého jsme se obzvlášť těšili.

Colours myslí i na tuzemské umělce, a tak se můžeme těšit například na fantastickou Markétu Irglovou, mistra světa všeho - Kapitána Dema, Jiřího Krhuta se Štěpánem Kozubem, Circus Brothers nebo 7krát3.

Colours bez bariér
Festival Colours Of Ostrava léta poskytuje nadstandardní servis pro handicapované spoluobčany, který nemá v Česku obdoby. Bezbariérový festival nabízí mimo zvýhodněné ceny vstupenek pro držitele průkazů ZTP a ZTP/P také speciální tribuny, bezbariérovou přepravu v rámci města nebo vyškolené asistenty. S našimi přáteli z Trendu vozíčkářů Olomouc budeme tedy letos opět mapovat, jak si festival s bezbariérovostí vede. Pořadatelé jsou ale podle všeho jako tradičně připraveni. Na Ostravsku jsou na festivalech velmi dobré podmínky pro handicapované. Vidíme to každý rok třeba i na Havířovských slavnostech, kdy si vozíčkáři alespoň dopřejí o trochu větší komfort v předních řadách.

 O festival je opět obrovský zájem a před pár dny pořadatelé oznámili, že zbývá už jen dvacet procent vstupenek. Pořídíte je ZDE.

Text: Milan Papežík, Sylva Kaplanová
Foto: Colours Of Ostrava, Milan Papežík

Florence + The Machine - Colours Of Ostrava 2019

 

Rag'n'Bone Man - Colours Of Ostrava 2019

 

Years & Years - Colours Of Ostrava 2019

 

ZAZ - Colours Of Ostrava 2019

 

The Cure - Colours Of Ostrava 2019

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace