Přejít na menu Přejít na obsah

Festival Mighty Sounds zveřejnil poslední várku kapel


Festival Mighty Sounds, jenž v sobě každoročně snoubí energické ska, rockabilly a punkové nářezy s pohodovými reggae vlnami, zveřejnil poslední várku kapel, které na něm vystoupí. Kapely se tradičně nesou v duchu těchto žánrů, takže příznivci oldschoolových kytar, nagelovaných vlasů nahoru, svižných temp ale i šíření míru a lásky, si zajisté přijdou na své.

Jubilejní desátý ročník festivalu Mighty Sounds se uskuteční 11. - 13.7. na letišti Čápův dvůr kousek od Tábora. Kulaté výročí bude festival slavit společně s headlinery Dropkick Murphys, americkými Celtic punkovými velikány. Tahle parta hraje už od roku 1996 a jejich zvuk je prostoupen vlivy starých klasik jako The Ramones, Thin Lizzy a The Clash a dále okořeněn irskými dudy, banjem, mandolínou, akordeonem, buzuki a dalšími tradičními nástroji. Málokterá kapela vystihuje atmosféru Mighty Sounds jako tato. Jejich tvorba jde totiž napříč žánry a dnes již tvoří jakousi všeobecně uznávanou spojku mezi různými subkulturami. Osobně si myslím, že Mighty Sounds nemohli vybrat lepšího headlinera. Ostatně, zde se můžete přesvědčit na vlastní uši:

Dále vám Mighty Sounds nabídnou např. kanadsko-keltské punkáče The Real McKenzies, "Oi!" křičící Perkele, nadupané hardcoristy z New Yorku Madball či multižánrové Irie Révoltés a z českých např. Hentai Corporation, Vladimira 518 či Sto Zvířat.

Kromě hudebního programu nabízí festival i různé nehudební aktivity. Parta Stop Zevling pořádá dvě tradiční nohejbalová utkání, ping pong, neobvyklé skandinávské hry kubb a molkky a prvně v historii doveze i trampolínu. Partička Festonda Productions pro vás zase připravuje tradiční fotbalový turnaj - hraje se 3 + 1 a poplatek za team činí 100kč (zájemci pište na festondaproduction@seznam.cz). Skupina Play With Balls pro vás zase poprvé v historii festivalu zajistí turnaje v bumperballu, Vans společně s Freestyle Area se postarají o rampu i bikery a skejťáky a kluci z Graffneck zajistí Graffiti stěnu. Kromě sportovního a hudebního vyžití vám festival ještě nabídne divadelní stánek, kite workshop, recyklační dílnu greenpeace, fireshow v podání Tribo Fuego či pivní hru Beer-pong.

Myslím, že toho mají pro nás přichystáno více než dost a pokud se rozhodnete pro tento festival, nudit se rozhodně nebudete. Desátý ročník festivalu Mighty Sounds začíná již za 2 týdny, tak honem honem pro lístky!

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace