Přejít na menu Přejít na obsah

Film Gump představuje titulní píseň Vítr do plachet

16. 11. 2020

Pearl Novinky

Film Gump, vyprávěný z pohledu psího tuláka, odkládá z důvodu koronavirových opatření svou premiéru na jaro. Online premiéru však právě má titulní píseň Vítr do plachet. Videoklip k ní prozrazuje něco málo z té části děje, která byla doplněna speciálně pro film.

Marek Ztracený přeje všem "Gumpům" vítr do plachet
Titulní skladbu filmu Gump s názvem Vítr do plachet napsal a nazpíval Marek Ztracený. Záběry na něj, jak hraje na klavír v přírodě na vrchu v Sutomi, se v klipu střídají s dosud nezveřejněnými momenty z filmu. V nich Bolek Polívka jako bývalý bezdomovec Bedřich lakuje nehty své lásce Dáše (Ivana Chýlková), jindy vylepuje na obecní vývěsku kreslený obrázek svého ztraceného psa. Gump ale už má nového hodného pána. Podaří se Bedřichovi setkat se ještě někdy se svým ztraceným svěřencem? Na to si musíme počkat do zhlédnutí filmu, leccos však napoví i poslední záběry videoklipu.

Strhla se lavina zájmu
Když v loňském roce vydal Filip Rožek svou knihu Gump - pes, který naučil lidi žít, strhla se doslova lavina zájmu. S knihou byly následně propojeny projekty dalších umělců, které zaujala. Navazoval na ni velice úspěšný singl a videoklip Protože to nevzdám plný českých hudebních hvězd (Olga Lounová, Marta Kubišová, Petr Kolář, Richard Krajčo, kapela Poetika, rapper Earth...). A Gump, který skutečně existuje a měl podobně těžký start do života jako knižní hrdina, se mezitím stal psí celebritou. A kdo je jeho páníček? Ano, právě Filip Rožek.

Barevné dílo plné naděje
Podle knihy byl také letos natočen celovečerní rodinný film. Knižní příběh psa Gumpa, který se přes všechny překážky nevzdává a běží za svým štěstím, totiž dojal nejen čtenáře po celé zemi, ale také režiséra a kameramana F. A. Brabce. V jeho režii tak vzniklo barevné dílo plné chlupatých hrdinů a dobrých i zlých lidí, ale především plné naděje.

Gump pomáhá prostřednictvím organizace Se psem mě baví svět
Gump také pomáhá psím kamarádům, kteří se v útulcích a organizacích dočasné péče potýkají s náhlou ztrátou páníčka, samotou či zdravotními problémy. Finanční prostředky z prodeje knihy putovaly ve prospěch organizace Se psem mě baví svět, kterou Filip Rožek před lety spoluzakládal a která nyní posílá pomoc tam, kde je nejvíce potřeba.

Text: Sylva Kaplanová, foto: film Gump

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace