Přejít na menu Přejít na obsah

Guns'N'Roses v klubu, kde začínali, a americké turné: Tohle nebyl aprílový žertík

4. 4. 2016

Pearl Novinky

Obnovení Guns'N'Roses se třemi členy z původní pětice překvapivě vystoupili na "warm-up" koncertě v losangelském klubu Troubadour, odkud se na konci 80. let odrazili ke světové slávě. Zároveň byla oznámena města a termíny severoamerického turné, které ponese název Not In This Lifetime.

Název turné je podobnou narážkou, jakou odpovídali The Eagles na otázky ke znovusjednocení skupiny - When Hell Freezes Over (Až peklo zamrzne). Not In This Lifetime (V tomhle životě ne). Ale přece jen se "nemožné" stalo skutečností a "Ganseni" vyrážejí na americké turné. Termíny najdete již nyní na gunsnroses.com/tour. Turné o více než dvaceti koncertech potrvá od 8. dubna (Las Vegas) po 22. srpen (San Diego) a zahrne také dvě již dříve avizovaná vystoupení na festivalu Coachella (ten je tradičně pořádán nadvakrát, ve dvou různých týdnech).

Na "aprílový" koncert 1. 4., který však nebyl žádným aprílovým žertem, se dostalo jen asi 250 návštěvníků plus vybrané VIP osobnosti. Oněch 250 šťastlivců si vystálo frontu na lístek zhruba od osmé hodiny večerní předchozího dne do půl osmé ranní, kdy jim bylo potvrzeno, že se na ně dostane. Ostatní měli bohužel smůlu a budou si muset počkat na další koncerty. 250 fanoušků bylo však zároveň svědky kousku rock'n'rollové historie odehrávajícího se přímo před jejich očima.

Ceny byly také "jako z doby, kde Guns'N'Roses začínali" - lístek stál jen symbolických 10 dolarů. Natáčení a focení bylo na koncertě velmi přísně zakázáno, zahraniční servery popisují, že návštěvníci museli před vstupem do sálu odevzdat mobily do připravených uzamykatelných váčků. Přesto se našlo několik odvážlivců, kteří tak neučinili a zariskovali, aby pořídili záběry, na které třiadvacet roků čekal celý hudební svět.

Guns'N'Roses nastoupili na pódium v sestavě Axl Rose (voc), Slash (git), Richard Fortus (git), Duff McKagan (bass), Dizzy Reed (key), Melissa Reese (key) a Frank Ferrer (dr). Poprvé tak stojí v jejich line-upu žena - klávesistka Melissa Reese. Jména ostatních členů kromě tří z nejslavnější sestavy se dala víceméně očekávat, neboť s GNR spolupracovali již v minulých letech, fanoušci každopádně čekali, zda se ke kapele připojí původní bubeník Steven Adler či jeho nástupce Matt Sorum. Tak se ovšem nestalo a je možné, že už ani nestane.

Guns'N'Roses odehráli celkem sedmnáct písní. Začali možná trochu překvapivě It's So Easy, dále nechyběly Mr. Brownstone, Welcome To The Jungle, Live And Let Die, Rocket Queen či Knockin' On Heaven's Door. Zdá se, že tolik diskutovaná forma Axlova hlasu je momentálně příjemným překvapením, a nesmírně soustředěný Slash podal, jak se ostatně dalo čekat, vynikající výkon. Můžeme tedy jen doufat, že možná příští rok se nejočekávanější reunion posledních dvou dekád objeví také v Evropě, a budeme-li hodně doufat...no, to zatím zůstává jen na poli úvah...

Setlist

It’s So Easy
Mr. Brownstone
Chinese Democracy
Welcome to the Jungle
Double Talkin Jive
Live and Let Die
Rocket Queen
You Could Be Mine
Speak Softly Love
Sweet Child O’ Mine
New Rose
Better
Knockin on Heaven’s Door
My Michelle
Nightrain

Encore:

The Seeker
Paradise City

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace