Přejít na menu Přejít na obsah

Guns'N'Roses znovu dobudou letiště v Letňanech

13. 12. 2019

Pearl Novinky

Když Guns'N'Roses před třemi lety oznámili pražskou zastávku svého turné Not In This Lifetime, čeští fanoušci to považovali téměř za zázrak. Jednak návrat kapely se Slashem a Axlem v čele, a jednak fakt, že je budeme mít nadosah. Těžko někdo v tu chvíli čekal, že si tento zázrak zopakujeme příští rok ještě jednou.

V tomhle životě...ano!
Pražské Letňany se předloni staly dějištěm jednoho z historických momentu v české koncertní historii. Na jevišti spolu stanuli dva bývalí rivalové - zpěvák Axl Rose, který kapelu vedl po celá ta léta, ovšem s jinými muzikanty, a kytarista Slash, který z Guns'N'Roses naopak před lety odešel právě kvůli neshodám s Axlem. Název turné Not In This Lifetime odkazuje na odpověď, kterou dávali novinářům na otázku, zda se kapela ještě někdy setká na pódiu v původní sestavě včetně dvou zmíněných rozhádaných výrazných osobností. "V tomhle životě ne."

Ovzduší se vyjasnilo
A přece se tak stalo. Zákulisní drby tvrdí, že to byl právě dlouholetý baskytarista Guns'N'Roses Duff McKagan, který byl schopen s oběma komunikovat natolik zdárně, že připravil půdu pro jejich usmíření. Po dvaceti letech nepříjemného ovzduší se mezi nimi konečně vyjasnilo. Účast těchto tří byla jasná, druzí dva - doprovodný kytarista Izzy Stradlin a bubeník Steven Adler - z osobních či zdravotních důvodů účast na reunionu odmítli.

Americké legendy v akci
19. června tedy budou Guns'N'Roses znovu chtít dobýt letiště v Letňanech. Turné Not In This Lifetime ještě neskončilo - a v rámci něj znovu našla své místo Praha. Trojici zmíněných protagonistů doplní vynikající muzikanti, kteří tvoří současnou sestavu Guns'N'Roses a kteří hrají v kapele pod Axlovým vedením již dlouhou dobu. Těšit se můžeme na spoustu klasických hitů kapely, na charismatické muzikanty i na celkový velkolepý zážitek, kterým rozhodně je vidět tyto americké legendy v akci, podporované tisíci fanoušků.

Text: Sylva Kaplanová

Foto: Raph_PH

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace