Přejít na menu Přejít na obsah

Havířovské slavnosti odpálí rockovou nálož v podobě kapel Lordi nebo Powerwolf


Ve dnech 8. a 9. září se po roce opět vrací proslulé Havířovské slavnosti a letos přichází v ostrém rockovém hávu. Headlinery největších tuzemských městských slavností budou německé kapely Powerwolf a Accept nebo finští Lordi. 

Jak už je zvykem, Havířovské slavnosti po několik let připravují tak pestrý program, že často převyšuje line-up těch nejznámějších českých festivalů. Jejich bezkonkurenčnost pak podtrhává velice nízká cena vstupného, která se mnohdy rovná běžné ceně vstupenky za vystoupení jednoho z účinkujících. Ve dvoudenním programu jich však najdeme 14 a znovu se jedná o velká jména. 

V pátek vše odstartuje oblíbený rapper Paulie Garand a po něm se na velké hlavní stage vystřídají šumperští O5 a Radeček nebo bratrská dvojice Jana a Matěje Homolových s jejich kapelou Wohnout, a tak si naživo vychutnáme jejich nestárnoucí song Svaz českých bohémů, který si ještě donedávna držel první příčku mezi nejstreamovanějšími českými písněmi na kanále YouTube. Na pořadu dne je také kapela Tata Bojs nebo hvězda českých festivalů, rocková kapela Rybičky 48 se svojí ohňovou a pyrotechnickou show. Není se čemu divit, že opět zazáří na této akci, neboť máme v živé paměti jejich vystoupení na Havířovských slavnostech v roce 2021, kdy na jejich show bylo pořádně narváno. Hlavní hvězdou večera bude německá power metalová kapela Powerwolf. Kromě programu na hlavní stage bude připravena také zóna pro děti a zábavní zóna pro dospělé s Chytrým kvízem. 

Sobotní program už ve 13 hodin odstartují legendární hity kapely Queen v podání nejslavnější české tribute kapely Queenie v čele se zpěvákem Michaelem Kluchem. Svým šarmem a temperamentem všechny přítomné okouzlí legendární Jiří Korn, který má za sebou letošní spanilou jízdu v podání jeho "Korncertů", které byly v mnoha místech po celé ČR beznadějně vyprodané. A opět k nám zavítá i host ze Slovenska, tentokrát to bude charismatický zpěvák s jeho proslulou kudrnatou hřívou Peter Nagy. Co by to bylo za pořádný festival bez DJe? Dýdžejská party jednoduše k festivalům dnešní doby neodmyslitelně patří. A když ji publiku naservíruje nejznámější český moderátor a influencer Leoš Mareš, bude rozhodně o zábavu postaráno. Ten také bude moderátorem celého sobotního dne. Po DJ show vystřídá Leoše na pódiu nejslavnější česká zpěvačka Lucie Bílá, která měla na Havířovských slavnostech vystupovat už loni, ale nešťastná nehoda kolotoče veškeré plány přerušila. Ve skvělém čase připluje kapela Mig 21, kterou jsme na Havířovských slavnostech v minulosti zažili, ale v odpoledních hodinách to zkrátka není ono. Migové se nejlépe poslouchají za tmy a s trochou alkoholu v krvi. Pak teprve začíná ta pravá legrace a Jirka Macháček zkrátka své publikum pobavit umí. Zlatým hřebem sobotního dne budou koncerty německé heavymetalové kapely Accept a finských Lordů, kteří jsou na pódiu Havířovských slavností jako doma a vrací se na něj po devíti letech. Lordi zvítězili v roce 2006 v Eurovision Song Contest a jsou známí zejména svými kostýmy inspirovanými hororovými postavami a lyrickými motivy.

Vstupenky na tuto dvoudenní hudební parádu zakoupíte ZDE. Přejeme pořadatelům, aby se letošní akce vydařila a Havířovské slavnosti tak opustila smůla, která se jim v poslední době lepí na paty. Dělají to totiž skvěle a jde vidět, že do celé akce dávají obrovský kus srdce. 

Text: Milan Papežík
Foto: Milan Papežík, archiv Lordi

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace