Přejít na menu Přejít na obsah

Highly Suspect se na podzim vrací do Prahy, zahrají 12. října v Roxy!


Chemicky nevyvážená směs drsných kytar, podmanivého piana, nestandardních syntezátorů, hiphopové produkce, filmové vize a nádherně posedlého vokálu - to jsou Highly Suspect! V rámci série Rock for People Concerts se kapela nominovaná na několik cen GRAMMY vrací do České republiky, kde 12. října zboří pražský klub Roxy. 

Fenomén, který si oblíbila celosvětová fanouškovská základna známá jako "MCID" [My Crew Is Dope], loni na festivalu Rock for People předvedl, že každá jejich návštěva u nás má obrovský smysl. Highly Suspect se nikdy nespokojili s následováním ostatních, naopak vždy posouvali rockovou hudbu kupředu tím, že věřili svým instinktům a vztyčovali prostředníček všemu ostatnímu. Jako special guest  vystoupí fanouškům Rock for People také velmi dobře známá kapela The Picturebooks. Předprodej vstupenek právě odstartoval na GoOut.

Poté, co si vybrousili cestu jako undergroundová kuriozita, vyškrábali se na cestu k mainstreamové proslulosti svým plnohodnotným debutem Mister Asylum z roku 2015. To si vysloužilo nominaci na cenu GRAMMY v kategorii "Nejlepší rockové album" a singl "Lydia" získal nominaci na "Nejlepší rockovou píseň" a byl certifikován RIAA jako zlatý singl. Následné album The Boy Who Died Wolf z roku 2016 ožilo zlatým singlem "My Name Is Human", který se katapultoval na první místo Billboard Mainstream Rock Chart a získal nominaci na cenu GRAMMY v kategorii "Nejlepší rocková píseň". 

V roce 2019 potvrdila kapela svoji vzácnost tím, že na stejném albu spolupracovala s Young Thugem a metalovou Gojirou. Server Loudwire označil druhé jmenované album za jedno z "50 nejlepších rockových alb roku 2019". Se stovkami milionů streamů a vyprodanými koncerty na mnoha kontinentech Highly Suspect na albu The Midnight Demon Club z roku 2022 opět prohlubují svůj náskok bez kompromisů a bez omluv, když vyzývají rock, aby byl opět nebezpečný. A možná i život měnící.

Text: Milan Papežík, Ameba Production, spol. s r.o.
Foto: Archiv Highly Suspect

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace