Přejít na menu Přejít na obsah

Hope Never Dies: píseň pro Eurovizi 2015 zveřejněna

10. 3. 2015

Pearl Novinky

10. 3. byla zveřejněna píseň Hope Never Dies, která bude v podání Marty Jandové a autora hudby Václava Noida Bárty reprezentovat ČR na soutěži Eurovision Song Contest. Text napsala Tereza Šoralová, producentem je Ondřej Soukup. Jestli Česká republika postoupí do finále, se dovíme v přímém přenosu z Vídně ve čtvrtek 21. května 2015 na ČT Art od 21:00.

Václav Noid Bárta se již déle netají tím, že rád skládá ve stylu filmové hudby, a takto popisuje i svou skladbu, která byla vybrána pro Eurovizi 2015: jako píseň, která by mohla zaznít pod závěrečnými titulky nějakého filmu. Samozřejmě se cítí být poctěn, že byl vybrán i jako jeden z dvojice interpretů, která bude píseň prezentovat ve Vídni, ale snad ještě více je potěšen svým skladatelským úspěchem, jakým reprezentace ČR na největší evropské soutěži autorských písní bezesporu je.

Píseň je v pomalejším tempu, je to rocková balada, v níž mohou vyniknout silné a výrazné hlasy obou jmenovaných interpretů, kteří mají k moderní rockové hudbě přinejmenším kladný vztah. Gradující refrén vyzdvihl již dříve porotce Michael Kocáb, jeden z těch, kdo se podíleli na konečném výběru písně, která nás bude reprezentovat.

V názvu písně mnozí spatřují paralelu s českou účastí v Eurovizi: opakovaně jsme příliš neuspěli, ale naděje nikdy neumírá. To se ukáže 21. 5. ve druhém semifinálovém kole, kam byla Česká republika zařazena. Finále se koná o dva dny později taktéž ve Vídni.

Text písně: www.ceskatelevize.cz/porady/11044216364-eurovision-song-contest-2015/8481-text-pisne

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace