Přejít na menu Přejít na obsah

Hvězdní Paramore míří na Rock for People s novým albem a starým bubeníkem!


Se zbrusu novým albem a staronovým členem dorazí v létě na Rock for People opěvovaní američtí rockeři Paramore! Kapela v čele s nepřehlédnutelnou charismatickou zpěvačkou Hayley Williams dorazí do Hradce Králové vyzbrojená nejen svými největšími hity, které jí vysloužili řadu ocenění včetně Grammy či Kerrang! a také milióny věrných fanoušků po celém světě, ale představí i kousky ze svého zbrusu nového alba After Laughter, které vyjde 12. května.

Tím ovšem dobré zprávy nekončí: k tvůrčímu tandemu energické zpěvačky a kytaristy Taylora Yorka se po sedmileté pauze vrací bubeník a spoluzakladatel kapely Zac Farro, se kterým jako headlineři nastoupí Paramore nabití novou energií i na hlavní stage festivalu Rock for People! Rock for People proběhne od 4. do 6. července 2017.

Paramore naposledy vystoupili na Rock for People před šesti lety a jejich koncert patří k těm, na které mnozí návštěvníci dodnes vzpomínají,“ vzpomíná dramaturg a jeden ze zakladatelů festivalu Michal Thomes a dodává: “Od té doby ušli pořádný kus cesty, získali Grammy, byli headlinery velkých festivalů jako je Reading a Leeds… Teď se vrací v plné síle a s novým materiálem a tak pro nás rozhodnutí o tom, kdo bude jedním z letošních headlinerům, bylo jasně dané.Rock for People je navíc jedním z mála festivalů, na kterých v rámci svého evropského turné kapela vystoupí.

Bratři Josh a Zac Farro se s Hayley Williams setkali v městečku Franklin nedaleko Nashvillu v americkém státě Tennessee ještě před tím, než jim bylo patnáct. Kapela s energickou a jiskrnou Hayley v čele se v počátcích svezla na emo vlně, ale rychle si vybudovala vlastní nezaměnitelný zvuk a bylo jasné, že míří výše. Cesta z garáže na festivalové scény byla rychlá a dřív než jim bylo dvacet, už měli solidní fanouškovskou základnu a dvě úspěšná alba. Hity Misery Business a Decode baví stále a k dnešnímu dni mají videoklipy “naklikáno” na počítadlech YouTube stovky milionů. V roce 2008 vyrazili Paramore poprvé do Evropy a slavili famózní úspěchy.

Na konci roku 2010 opustili kapelu bratři Farroové  a Hayley pokračuje dále s kytaristou Taylorem Yorkem, který je v kapele od roku 2007, a zakládajícím baskytaristou Jeremym Davisem. Třetí úspěšné album, eponymní Paramore vyšlo v roce 2013 a rázem obsadilo první příčku žebříčku časopisu Billboard. O dva roky později získali Paramore i svoji první Grammy. Letos kapela potvrdila to, o čem už chvíli spekulovalo: k tvůrčímu tandemu energické zpěvačky Hayley Williams a kytaristy Taylora Yorka se po sedmileté pauze vrací bubeník a zakladatel kapely Zac Farro, vydávají novou desku a vyrážejí na turné, v rámci které zavítají i na Rock for People!

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace