Přejít na menu Přejít na obsah

Kanadští Counterparts přivezou ve středu 19. dubna do Rock Café svou našlapanou show


Hardcoroví Counterparts se vracejí na evropská pódia, aby představili svou poslední, v pořadí sedmou desku A Eulogy for Those Still Here. Doménou kapely jsou silné texty a drsné vokály frontmana Murphyho, které na několika místech nového alba tentokrát doplňují i sborové chorály. 

V pražském Rock Café vystoupí takhle kanadská partička v rámci série Rock for People Concerts ve středu 19. dubna. Stejně jako na celém turné, i v Praze je podpoří speciální hosté z USA Kublai Khan TX a Dying Wish nebo švýcarští Paleface Swiss. Vstupenky jsou v prodeji v síti GoOut.

Counterparts, které tvoří zpěvák Brendan Murphy, kytaristé Alex Re a Jesse Doreen, baskytarista Tyler Williams a bubeník Kyle Brownlee, pocházejí z kanadského Hamiltonu. Z undergroundu se díky textům nabitým emocemi a energickým koncertům dostali na světová turné a vybudovali si početnou fanouškovskou základnu.

Tvorbu kapely charakterizuje kombinace melodického hardcoru s metalovými prvky a hlavně upřímné texty. Za šestnáct let existence mají na kontě sedm studiových alb. Poslední řadovka A Eulogy for Those Still Here z loňského roku, která vyšla u Pure Noise Records, je zatím nejniternější zpovědí zpěváka Murphyho. „Když si všimnu, že je něco špatně, nebo že se něco děje, nemůžu jen čekat, až se to stane. U velké části téhle desky truchlím nad ztrátou někoho, kdo ještě žije, nebo se loučím s něčím, co ještě neodešlo,“ popisuje.


Text: Milan Papežík, Ameba Production, spol. s r.o.
Foto: Archiv Counterparts

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace