Přejít na menu Přejít na obsah

Koncerty 2016: Václav Noid Bárta udělá "Jedinej krok" do čtyř dalších českých měst

25. 2. 2016

Pearl Novinky

Po velkém úspěchu podzimních sólových koncertů v Hudebním divadle Karlín v Praze vyjíždí Václav Noid Bárta v dubnu na turné s koncertním programem k aktuální desce Jedinej krok. Kromě toho zazní i některé jeho starší autorské písně a skladby z muzikálů, ve kterých Václav Noid Bárta hrál či stále hraje. Turné zahrne Plzeň, České Budějovice, Brno a Ostravu.

Václav Noid Bárta. Foto: Simona AmiriduVáclav Noid Bárta si v posledních letech plní své umělecké sny. Poté, co získal významné role v muzikálech Carmen, Jesus Christ Superstar a Lucie, větší než malé množství lásky, uspořádal v roce 2014 na půdě svého domovského Hudebního divadla Karlín také své první dva sólové koncerty. Ty se setkaly s velkou odezvou ze strany publika, a tak se na podzim 2015 tento počin opakoval. Měl však již jinou podobu – zatímco koncerty v roce 2014 souzněly s tehdejším „bezejmenným“ albem „Václav Noid Bárta“ natočeným se symfonickým orchestrem, o rok později se koncertní večer se skládal z velké části z písní, které najdeme na novém albu Jedinej krok.

Nejinak tomu bude i na koncertech nadcházejícího turné. Sympatický muzikant se svou doprovodnou kapelou a smyčcovým kvartetem připravili koncertní program založený opět z velké části na skladbách na pomezí popu a rocku z desky Jedinej krok, ale uslyšíme také některé starší písně z Václavova „symfonického“ či rockového období, můžeme se těšit i na melodie z muzikálů Carmen, Lucie, větší než malé množství lásky či Jesus Christ Superstar. Právě v něm Noid exceluje ve třech různých rolích – postupně hrál (a dodnes hraje) Piláta, Jidáše i Ježíše. Jeho sólo V zahradě getsemanské z poslední jmenované role mělo na listopadovém karlínském koncertě obrovský úspěch a již nyní víme, že nebude chybět ani v programu letošním. Co dále nebude chybět, je slavný filmový hit od Adele Skyfall, který Noid přednáší v osobitém pěveckém provedení.

Foto: Simona Amiridu

Termíny a místa koncertů:

23.04.2016 Plzeň, Divadlo J. K. Tyla (vstupenky)

25.04.2016 České Budějovice (vstupenky)

29.04.2016 Ostrava, Dům kultury (vstupenky)

30.04.2016 Brno, Sono centrum (vstupenky)

Vstupenky na jednotlivé koncerty můžete zakoupit na ticket-art.cz (Brno, Ostrava, Plzeň), pro České Budějovice platí emailová adresa pořadatele: vstupenky@agenturatrdla.cz.

 

Videosestřih z karlínského koncertu. Písně, které v něm zazní, můžeme očekávat i na turné 2016

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace