Přejít na menu Přejít na obsah

Krhut & Kozub přinášejí singl a videoklip k písni Práce pro šaška

14. 2. 2021

Pearl Novinky

Dvojice Jiří Krhut a Štěpán Kozub vydali své debutové album Prásknu bičem na konci roku 2020. Album se těší chvále z řad fanoušků i hudebních kritiků. Propracované texty a neobyčejný zpěv Kozuba dodává desce emoční a klidný rozměr. V jednotlivých písních se často dotýkají milostných vztahů a problémů. V únoru vydali zbrusu novou píseň Práce pro šaška, ke které natočili rovnou také videoklip.

Píseň na míru
Práce pro šaška je píseň psaná na míru přímo Kozubovi, který je hlavní profesí herec a komik. Píseň se zaobírá úskalími psychiky baviče, šaška i tragéda. Musí být vždy veselí a ochotni vtipkovat za každou cenu? A jak může jejich psychika odolávat všem nástrahám, která přináší aktuální nepřející situace? Diváci vidí vždy pouze jednu stranu mince.
"Když mi Jirka píseň poprvé zahrál, netušil jsem, s kolika obrazy a skutečnostmi z textu se dokážu bez váhání zcela ztotožnit. Hned mě k písni napadl klip, tak jsem ještě ten večer napsal scénář. Udělalo mi velkou radost, že nám s Jirkou v realizaci klipu pomohla produkce a kamarádi z našeho Divadla Mír,“ popisuje nápad na vznik videoklipu Štěpán Kozub.

 

Natočeno v Ostravě
Autorem hudby i textu je Jiří Krhut, ostravský hudebník a bavič. K emočně zabarvenému zpěvu Kozuba se přidává jemný a podmanivý hlas Barbary Kanyzové. Svou troškou do mlýna přispěl také na tenor saxofon Michal Žáček. Singl vyšel 12. února 2021 na youtubovém kanále Jiřího Krhuta. Videoklip byl natočený v interiérech ostravského Divadla Mír. Režie se ujal Maxmilián Čuba a produkce patří domovské Mír production s.r.o.

Text: Zuzana Žáková

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace