Přejít na menu Přejít na obsah

Legendární comeback - Love Parade 2015


Světem prolétla informace, která potěšila nejednoho fanouška elektronické taneční scény. Německý gigant Love Parade hlásí zmrtvýchvstání.

Tuto pro mnohé úžasnou informaci vypustili do světa pořadatelé a organizátoři legendárního festivalu. Po tragickém zakončení Love Parade poutí v roce 2010, kdy díky nedotažené organizaci zahynulo 21 účastníků, je tato myšlenka znovuvzkříšení opět aktuální. Od tragické události se festival nekonal a pár výkřiků na obnovení proběhlo. Nicméně poslední aktuální informace, které  zveřejnil německý denník Tagesspiegel, nevypadají jako planý výkřik.

Pořadatelé plánují uskutečnění Love Parade na červenec letošního roku. Tento záměr zdělili veřejnosti spolu s myšlenkou, ve které chtějí tento fenomén taneční scény oživit a to v původním duchu. Festival by měl proběhnout na původním místě, kde se po několik generací opakovaně konal. Očekávaný je tedy návrat k panoramatu Braniborské brány a to zdaleka není jediná pozitivní informace. Organizátoři se snaží o vzkříšení původní myšlenky a uspořádat ročník 2015 tak, jak byla původně realizována a to je formou demonstrace. 

Bez reklam a bez alkoholu, tak by měla vypadat akce, která dokázala přitáhnout statisíce návštěvníků z celého světa. Duchovní otec Love Parade Dr.Motte však prohlásil, že s obnovením akce nesouhlasí, jelikož mu vadí myšlenka komerčního pojetí akce. Na druhou stranu však dodává, že přeje organizátorům hodně úspěchů. Love Parade je myšlenkou bojující za mír a tato myšlenka je stále aktuální i v dnešním světě. Budeme tedy doufat, že se velký comeback podaří uskutečnit.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace