Přejít na menu Přejít na obsah

Letošní festival Glastonbury se nebude konat kvůli koronavirové situaci

18. 3. 2020

Pearl Novinky

Jeden z nejznámějších mezinárodních festivalů Glastonbury oznámil dnes 18. března zrušení letošního ročníku kvůli nejisté situaci okolo koronaviru. Festival se koná každoročně ve Velké Británii a letošní ročník měl být oslavou padesátého výročí existence festivalu.   

Organizátoři festivalu uvedli, že se rozhodli letošní ročník festivalu zrušit v souvislosti s novými opatřeními vlády ohlášenými v tomto týdnu a kvůli velké nejistotě. Vnímají to momentálně jako jediné řešení. Doufají, že se situace ve Velké Británii do června, kdy se měl festival konat, ještě zlepší – ale i kdyby se tak stalo, není nyní již možné nechat proběhnout tříměsíční výstavbu infrastruktury a zázemí pro 200.000 návštěvníků za pomoci tisíců pracovníků.

Zakoupené lístky či vložené zálohy na objednávky si mohou ponechat svou platnost na příští rok. Kdo si přeje zálohu vrátit, může o to požádat do září, jinak se zálohy automaticky převádějí na další rok. Další informace ohledně storna dalších věcí (ubytování nabízené festivalem apod.) se objeví v nejbližších dnech na webu festivalu.

Závěrem vyjádřili organizátoři festivalu Michael a Emily naději, že se za rok sejdeme na padesátém ročníku festivalu „s line-upem plným fantastických umělců, na což jsme velmi pyšní, že jsmem je získali“. Rádi nás všechny přivítají zpět příští rok a do té doby vzkazují lásku a podporu všem fanouškům.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace