Přejít na menu Přejít na obsah

Liberec v Říši divů: Kryštof vykouzlil barevnou atmosféru!


Liberec v Říši divů (Liberec in the Wonderland): tak přesně takhle by se po dnešním nezapomenutelném výkonu nejen kluků ze skupiny Kryštof mohla pojmenovat vyprodaná liberecká Home Credit Arena. Turné Srdcebeat, které začalo 19. října v rodné Ostravě, dorazilo totiž i k nám do Liberce a všichni, kteří tento koncert navštívili, mají bohaté vzpomínky na tento barvičkami vybarvený koncert stále živě v paměti.

Už po šesté hodině večerní se začala pomalu zaplňovat a usazovat hala, kterou zdobilo několik desítek lampionů a přidělané pódium do nepravidelného písmene U, které zároveň rozdělovalo později naplněný kotel fanoušků. “Kryštůfci” proto byli svým fanouškům doslova a do písmene na dosah ruky a nejen oni - Kryštof si totiž do Liberce přivezl i hosty, předkapelu Mirai a charismatickou Lenny.



Jako první se nám představila předkapela Mirai, která je vlastně novinkou na naší hudební scéně. Tato kapela vznikla v roce 2014 a během svého krátkého působení stihla posbírat spoustu úspěchů a vyslat do světa singl Dítě robotí, který roztančil, rozezpíval a navnadil fanoušky na koncert jako takový.

Po Mirai přišla na pódium dcera Lenky Filipové - charismatická Lenny, která nám zazpívala svoje pecky, jež se často objevují na hlavních příčkách našich hitparád. Mezi nimi nechyběla ani písnička Hallo. Na závěr celého vystoupení od Lenny nechybělo ani sólo samotné zpěvačky, během kterého se s diváky rozloučila písničkou Say Something.

Po krátké pauze přišli na scénu všemi očekávaní “Kryštůfci”. Během prvních minut koncertu bychom ale Richarda Krajča hledali na pódiu ztěžka. Richard koncert Srdcebeat započal v jednom ze sektorů písničkou Cesta, kterou můžeme znát z duetu s Tomášem Klusem. “Tímto Vám všem děkujeme, že jste přišli, a těšíme se na příští koncert.” zavtípkoval Richard a přivítal fanoušky singlem Každý ráno.



“Jak se tady máte, Liberečtííííí?” zeptal se do davu a rychle si sám odpověděl: “My se máme dobře - máme plnou halu. Víte o tom, že jsou tady dvě plné haly - jedna hokejová a jedna fotbalová? Přijeli jsme sem z Ostravy a dneska ti naši kluci hrajou. My jsme na tom narozdíl od nich ale přeci jen lépe.” pokračoval dál ve vtipkování Richard a pustil se do další písničky, kterou doprovázely konfety a světelné efekty. Po písničce Tak pojď hledat břeh přivítal na pódium “nejlepšího hip-hopera z Liberce”, ze kterého se nakonec vyklubal baleťák - David Ryška. “A víte o tom, že jsem kdysi chtěl být taky baleťák? Dokonce mě i přijali na školu, akorát sem ztloustl a vyhodili mě, protože jsem měl malé a tlusté nohy” dodal s úsměvem na tváři Richard Krajčo.



Během koncertu došlo i na duet se samotnou Lenny, při kterém si společně tyto dva umělci zazpívali na vysouvací plošině písničky Ženy a Přiznání. Po tomto duetu přišel hezký moment, kdy Richard s Lenny obdarovali jednu z fanynek u pódia růženínem a dodali všem slečnám a dámám v publiku, že si při odchodu u “růžových” hostesek můžou vzít taky růženín - kámen lásky a harmonie. Při skladbě Vysněnokrajina se frontman prolétl po hale a přistál na další přistavěné plošině, kdy opět udělal radost další fanynce. Ta sice růženín nedostala, ale měla jedinečnou možnost Richardovi “podržet” nástroj a tím se Richardovo vtípkování “uprgradovalo” na ještě vyšší úroveň :-)



Na koncertě nemohly chybět ani hitovky jako například Srdcebeat (po kterém se jmenuje celé turné), který roztančil i většinou “neaktivní” sedačkové prostory a rozloučení přišlo s písničkou Ty a já...
_____________________________________________________________________

Tak tohle rozhodně liberecká Home Credit Arena ještě nikdy nezažila! A jak jste byli s koncertem spokojeni Vy? Napište svoje zážitky do komentářů a postujte svoje fotky sem.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace