Přejít na menu Přejít na obsah

LOVESTREAM Festival: V Bratislavě vypukne akce, která nemá na Slovensku obdoby


V několika posledních článcích jsme se věnovali novým festivalům, které letos uvedly nebo je ještě čeká jejich druhý ročník. Jedním z nich je i LOVESTREAM Festival, který proběhne 18. - 20. srpna 2023 v Bratislavě na letišti ve Vajnorech. Ten je však na světové úrovni a jeho line-up by mu mohly závidět i ty největší festivaly Evropy. Vystoupí na něm totiž megahvězdy jako The Killers, Martin Garrix, Imagine Dragons nebo Jason Derulo.

Když loni ohlásil úplně nový slovenský festival své headlinery, byli mnozí na pochybách. Ani někteří novináři nevěřili, že by někdo dokázal na první ročník tehdy neznámého festivalu přitáhnout světovou kapelu Red Hot Chili Peppers nebo zpěvačku Duu Lipa. A ještě ke všemu do Bratislavy. Opak se však stal pravdou a na letošní ročník festivalu, který si během pouhého roku získal pozornost všech fanoušků kvalitní světové hudby, se těší desetitisícové davy. A festivalový line-up přímo vyráží dech.  

LOVESTREAM Festival nabídne celkem tři dny plné kvalitní hudby současných světových špiček. Hned první den vystoupí například německý hudebník a producent Tim Kamrad nebo belgický umělec Max Colombie, který si říká Oscar and the Wolf. Svým krásným hlasem všechny potěší britský zpěvák Rag'n'Bone Man, jehož vystoupení z roku 2019 máme stále v živé paměti, jako by to bylo včera. Během celého koncertu nám totiž běhala po těle husí kůže a jeho vystoupení bylo fascinujícím hudebním zážitkem. Symbolem , neboli Alt-J se označuje britský indie-rockový kvartet, který má na kontě několik velkých hitů a desítky milionů zhlédnutí. Tím hlavním tahákem prvního dne budou dvě vystoupení, která by se dala nazvat "The best of Colours 2022". Světově proslulý DJ Martin Garrix a kapela The Killers byli totiž headlinery loňského ročníku Colours of Ostrava a oba interpreti předvedli dokonalou show. Letos je publikum zažije v Bratislavě hned po sobě během jednoho večera. 

Sobota bude patřit slovenskému rapperovi Majku Spiritovi nebo švýcarské elektronické kapele Kadebostany. Se svým hitem Sofia vystoupí španělský zpěvák žijící v Německu Alvaro Soler. Do Bratislavy se tak vrací po 15 měsících, kdy loni nadchnul publikum v tamní NTC aréně. Večer to pak jako hlavní hvězdy rozjedou americký zpěvák Jason Derulo a jeden z nejúspěšnějsích DJů současnosti Hardwell. Na Jasona Derula mají především čeští fanoušci velkou smůlu. Jeho chystaný koncert v roce 2018 museli pořadatelé kvůli zřícenému pódiu z minuty na minutu zrušit. Podobná situace nastala i loni a koncert, který byl plánován na 13. srpna 2022, byl kvůli logistickým problémům zrušen. Snad se ho tedy letos v Bratislavě dočkáme v plné parádě. 

Neděle pak bude patřit opravdovým králům. Vedle britské zpěvačky Jessie Ware vystoupí také hudební skupina Editors a od 22 hodin bude hlavní stage patřit momentálně nejžádanější kapele světa Imagine Dragons. Zazní tak opravdové rádiové pecky jako Thunder, Believer, Natural, Next To Me, Bad Liar nebo Radioactive. Není divu, že se vstupenky na poslední den prodávají nejlépe a pořadatelé očekávají více než 50 tisíc nadšených posluchačů. Početná fanouškovská základna se chystá na festival také kvůli Michaelu Patricku Kellymu, který je známý jako Paddy z legendární rodinné hudební skupiny Kelly Family. Ten se po svém sedmiletém působení v klášteře v roce 2011 vrátil do hudební branže a daří se mu opravdu skvěle. S pomocí špičkových producentů vydává hit za hitem a jeho koncerty v Německu navštěvují desetitisícové davy. I když Paddy na svůj věk (45) rozhodně nevypadá, už to není ten mladíček skládající přeslazené balady. Jeho hudba je nadčasová a nové písně zní opravdu trendy a jdou s dobou. 

Vstupenky na LOVESTREAM Festival zakoupíte ZDE. Pořadatelé žádají všechny fanoušky, aby nakupovali vstupenky pouze na těchto oficiálních stránkách. V žádném případě nedoporučují nakupovat vstupenky od třetích stran a zahraničních podvodných stránek, neboť mohou být falešné. 

Text: Milan Papežík
Foto: Milan Papežík, archiv umělců

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace