Přejít na menu Přejít na obsah

Metalová legenda In Flames společně s At The Gates a dalšími již příští týden v Praze


Do České republiky se vrací jedna z největších metalových kapel současnosti – In Flames! Pražská show proběhne příští týden ve středu 16. listopadu v rámci série Rock for People Concerts v Malé sportovní hale a speciálními hosty budou At the Gates, Imminence a Orbit Culture. In Flames si v minulosti vysloužili hned tři nominace na cenu Grammy.

Poslední desku I, The Mask natočili pod vedením taktéž na Grammy nominovaného producenta Howarda Bensona (např. My Chemical Romance, Motörhead). Album se umístilo na prvních příčkách top rock a metalových počinů ve Švédsku, Rakousku, Německu, Kanadě i USA. Živě ho mohli slyšet návštěvníci Rock for People 2019. Nyní již všichni příznivci kultu “In Flames We Trust” netrpělivě vyhlíží začátek příštího roku, kdy vyjde nová deska Foregone. Pražský koncert z ní nabídne zajisté některé novinky.

Na koncert je prodáno 70 % kapacity vstupenek, poslední vstupenky zakoupíte ZDE.

SPECIAL GUESTS: At the Gates / Imminence / Orbit Culture

Rodáci ze švédského Göteborgu se během své třicetileté kariéry nikdy neutápěli ve vzpomínkách na minulost, hlavním cílem bylo vždy posouvat se vpřed. O tom svědčí také jejich hudební vývoj – od melodického death metalu s folkovými prvky k čistému death až trash metalu. In Flames hrjí od roku 1990 a jejich unikátní přístup, zachycený dosud na třinácti albech, je fanoušky i recenzenty kvitován s nadšením. 

10. února 2023 vychází In Flames nové album Foregone, které podle některých představuje jejich novou éru. Frontman Anders Fridén zmiňuje, že cílem bylo album založené především na zvuku kytar a mělo silný základ v basech a bicích. Foregone má symbolizovat balanc mezi minulostí, přítomností a budoucností. Deska zahrnuje frustraci a zlost z dob pandemie, ale také ten skvělý pocit, že kapela může opět vystupovat naživo. 
Vizuál albu stvořil Oleg Rooz, ukrajinský grafik, který použil AI technologii. Ta také vyprodukovala video k prvnímu vypuštěnému singlu z tohoto alba Foregone Pt. 1. Jako jedna z prvních kapel, které při natáčení videoklipu využily umělou inteligenci, zůstávají In Flames na špici.

Rock for People Concerts:

2022
16. 11. In Flames + At The Gates + Imminence + Orbit Culture / Malá sportovní hala
22. 11. Being As An Ocean + guests / Rock Café
8. 12. Zeal & Ardor + SOOMA / MeetFactory
11. 12. Badflower + Dead Poet Society / Fuchs2

2023
20. 1. Palaye Royale + Yonaka / Malá sportovní hala
1. 2. Chloe Moriondo / Café V lese
7. 2. Bring Me The Horizon + A Day To Remember + Poorstacy / Sportovní hala Fortuna
11. 2. Bad Omens + guests / Lucerna Music Bar – VYPRODÁNO
16. 2. Ville Valo / Lucerna Music Bar – VYPRODÁNO
4. 3. Don Broco + Sleeping With Sirens / Lucerna Music Bar
14. 3. Bloodywood / Rock Café
14. 3. Starset / Lucerna Music Bar
15. 3. Jacob Lee / Café V lese
15. 3. Attila + Special Guests / MeetFactory
1. 4. Cassyette / Café V lese
2. 4. Rare Americans / Fuchs2
16. 4. Girli / Bike Jesus
14. 5. Måneskin / O2 arena – POSLEDNÍ VSTUPENKY

8.-11. 6. 2023 – Rock for People 2023 

Text: Milan Papežík, Ameba Production, spol. s r.o.
Foto: Ameba Production, spol. s r.o.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace