Přejít na menu Přejít na obsah

Michael Patrick Kelly vyprodal Palác Akropolis: Již 10. 9.!

28. 8. 2016

Pearl Novinky

Michael Patrick Kelly, někdejší frontman legendárních Kelly Family, přijede 10. 9. koncertovat do Prahy se svým aktuálním pop-rockovým programem Human. Jeho českou zastávkou v rámci stejnojmenného turné je Palác Akropolis, koncert je již nyní vyprodaný. Publikum má dnes pestřejší složení, než tomu možná bylo před lety – cestu na jeho koncerty si najdou dlouholetí fanoušci, kteří kapelu a její jednotlivé členy doprovázejí přes dvacet let, ale i noví příznivci či věřící křesťané.

Michael Patrick Kelly, fanoušky i přáteli dodnes familiérně nazývaný Paddy, prošel se svými hudebně založenými rodiči a sourozenci všechny zastávky evropsko-americké rodinné odyssey Kellyových od roku 1977, kdy v Dublinu spatřil světlo světa. Muzikantem byl prakticky od narození – již ve stáří deseti dnů se objevil v náručí své matky na pódiu. O sedmnáct let později se kapele podařil celosvětový průlom na hudební scéně s hitem An Angel, jehož je autorem. Mladý hudebník stál od té doby výrazně v čele kapely, a to jako frontman, koproducent i idol dívek.

Léta na vrcholu slávy však záhy ukázala i svou odvrácenou tvář. Kolem roku 1999 pociťoval Michael Patrick Kelly stále výrazněji vnitřní prázdnotu, neuspokojení z materiálně založeného světa šoubyznysu, absenci hlubšího smyslu života, objevily se i sebevražedné myšlenky. Cestu ven mu ukázala křesťanská víra, která v jeho rodině byla přítomná sice odjakživa, kterou ovšem následně sám výrazně prohloubil.

Potřeboval však delší čas, aby našel odpovědi na své otázky a urovnal si v sobě své další životní směřování. Vstoupil tedy do mnišského řádu v klášteře ve Francii, žil životem běžného mnicha, studoval zde filozofii a teologii, skládal duchovní písně...a nepřemýšlel nejdřív o tom, kolik času zde stráví či zda je to napořád. Nakonec se po šesti letech, před složením věčného slibu, rozhodl vrátit se k hudbě. K rozhodnutí ho přiměly jak zdravotní důvody, tak fakt, že se přece jen necítil být povolán ke stálému životu mnicha. Zároveň cítil, že odpovědi na své otázky nalezl, a že je připraven na návrat do světského života. To dovršil po dalších třech letech sňatkem se svou láskou z období dospívání.

Od roku 2011 je Michael Patrick Kelly opět na hudební scéně a prezentuje svou novou tvorbu. Jedna její část je inspirovaná jeho vírou a klášterním obdobím, druhá je však již plně orientovaná světsky, na člověka – proto název alba a turné Human (2015-2016). S tímto programem se Michael Patrick Kelly představí také v Praze. „Human“ má představit různé podoby toho, čím může člověk být, od lásky k bližnímu větší než k sobě samému přes mír a vzájemné porozumění mezi národy až po tu temnou stránku v nás, kterou má každý člověk, která ale ne vždy vystupuje na povrch.

Z oblasti duchovní tvorby Michaela Patricka Kellyho vychází 23. září album Ruah (z hebrej. duch, dech života). Nečekejme ovšem nějaké církevní chóry či „sakropop“ pochybné kvality, jak někdy slýcháváme na některých křesťanských akcích – CD Ruah je moderní album s pomalejšími písněmi, texty se obracejí k Bohu.

Ukázky z CD Ruah: www.facebook.com/michael.patrick.kelly.official/videos/1274657809219210

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace