Přejít na menu Přejít na obsah

Michael Schenker přiveze na Benátskou! hity Scorpions i UFO


Festival Benátská! již zveřejnil prvního headlinera, britského zpěváka Toma Jonese, a k již ohlášeným jménům doplnil například Mandrage, Horkýže Slíže, Tublatanku, Olympic, Doctora P.P., Thoma Artwaye, Visací zámek, Metalindu, Vltavu, Annu K., Mňágu a Ždorp nebo Ewu Farnou. Ve Vesci u Liberce bude mít svou festivalovou premiéru i Hana Zagorová.     
 
„Máme velkou radost z uvedení Michaela Schenkera jako dalšího zahraničního headlinera Benátské! Mladší bratr Rudolfa Schenkera, který ve Scorpions stále hraje, k nám nedorazí pod značkou Michael Schenker Group, ale pouze pod svým jménem. Díky tomu předvede průřez skladeb jak od Scorpions, tak i UFO či MSG. Vzhledem k tomu, že takové koncerty budou v Evropě pouze tři, očekáváme příjezd Michaelových fanoušků z okolních států,“ říká ředitel Benátské! Pavel Mikez.  
Schenker podle něj do Liberce přiveze sestavu prvotřídních hudebníků. Na postu vokalisty se objeví Gary Barden, jeden z původních a nejdůležitějších zpěváků Michael Schenker Group, a za bicí usedne Ted McKenna, známý ze spolupráce s Tear Gas, The Sensational Alex Harvey Bandem či Rory Gallagherem. Basák Chris Glenn a kytarista a klávesista v jedné osobě Steve Mann rovněž patří k zásadním oporám Michael Schenker Group.
 
Michael Schenker navíc nebude jedinou zahraniční rockovou novinkou v programu Benátské! Pořadatelům se podařilo ulovit britskou metalovou kapelu DragonForce, která se může pochlubit nominací na Grammy, statusem prvního metalového bandu, který byl v Americe oceněn zlatou deskou za digitální prodej svých alb, a nebo i tím, že jejich kompozice Through the Fire and Flames je prý jedna z nejtěžších skladeb, které si můžete zahrát v počítačové hře Guitar Hero. „O DragonForce, kteří jsou známí obrovskou rychlostí hraní dvou souznějících kytar, jdou nejrůznější pověsti a jejich koncerty bývají nezapomenutelné. Například nedávno jejich kytarista Herman Li usoudil, že jim již nejrůznější efekty a trampolíny na pódiu nestačí, tak  vymyslel kousek, který nemá obdoby. Na festivale Full Metal Cruise odehrál patrně historicky první kytarové sólo pod vodou. Jsme zvědaví, co předvedou u nás na Benátské!,“ uzavírá Mikez. 
Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace