Přejít na menu Přejít na obsah

Miro Žbirka oslaví čtyřicet let na scéně s muzikanty od McCartneyho i s Petrem Čechem

28. 11. 2019

Pearl Novinky

3. prosince zažije pražská O2 Arena neobyčejný večer. Čtyřicet let na scéně v ní bude slavit Miro Žbirka. Mezi hosty se v roli bubeníka objeví i jeden vskutku nečekaný - bývalý fotbalista Petr Čech.

Miro Žbirka s muzikanty, kteří hráli s McCartneym
Miroslav Žbirka právem patří k legendám československé hudební scény. Zpěvák a skladatel, kterému byly do vínku dány české i britské hudební vlivy, si za svou čtyřicetiletou hudební kariéru vydobyl všeobecné uznání a některé jeho největší hity zpaměti zabroukají i ti, kdo jinak jeho pohodovou muziku neznají do hloubky. 3. prosince ho na výročním koncertě ke 40 letům hudební kariéry doprovodí kapela složená ze světových hudebníků, jež absolvovala svou koncertní premiéru 26. října v Londýně.

Žbirka ve své druhé vlasti představil právě své největší hity, ale také písně z nejnovějšího Double Alba. Na pódiu mu kryjí záda Blair Cunningham (bicí), Robbie McIntosh (kytary), Hamish Stuart (baskytara), Dean Ross (klávesy, Pears McIntyre (kytary) a Rob Cass (kytary, zpěv). O kvalitách těchto hudebníků svědčí například i fakt, že kytaristé McIntosh a Stuart nahrávali s Paulem McCartneym jeho sólová alba a též s ním živě vystupovali na jeho světových turné. Žbirka je vyhlášeným fanouškem Beatles a my věříme tomu, že tato spolupráce pro něho je o to silnějším zážitkem.

Legenda a legenda
K hudebním hostům Kataríně Knechtové, Ráchel Skleničkové a Eddi Reader se přidává ještě jeden, který se proslavil na mimohudebním poli a s muzikou spojil spíše své soukromí. Česká fotbalová legenda Petr Čech, nyní hokejový brankář, se představil veřejnosti jako amatérský bubeník již vícekrát. V roce 2013 si zahrál na festivalu Rock for People v Hradci Králové s kapelou Eddie Stoilow a nedávno dokonce nahrál s bubeníkem kapely Queen Rogerem Taylorem charitativní singl That's Football.
 

Text: Sylva Kaplanová

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace