Přejít na menu Přejít na obsah

Mrskley RockFest ohlásil nabitý program. Vystoupí Mucha, Reflexy nebo legendární The Plastic People of the Universe


Pořadatelé festivalu Mrskley RockFest slibovali pestrou směsici žánrů spojených s rockovou muzikou a svým slibům skutečně dostáli. Třetí ročník proběhne 13. července ve Sportovním areálu v Mrsklesích a nabídne prostořekou Muchu, kapelu Abraxas nebo Reflexy. Nebude však nouze ani o lokální kapely. 

Žhavým tahákem pořadatelů je hned na začátek olomoucká kapela Ema White, která vznikla sice nedávno, ale její popularita stále roste. Klukům se totiž podařilo skvěle zaplnit díru na hudebním poli. Jsou zakladatelé nového hudebního stylu discore a prezentují předělávky hitů zlatých 90. let v kombinaci s prvky elektronické hudby, rocku a metalu. Pestrá směsice nejen hitů devadesátek, ale i slavných seriálových melodií ve speciálních aranžích rozhýbe hned na startu festivalu nejednoho příznivce taneční hudby. 

Dále se mohou návštěvníci těšit na kapelu Abraxas v čele se Slávkem Jandou a rozhodně nebudou chybět jejich velké hity Obyčejnej svět nebo Karel drogy nebere. Od 20:00 hodin vystoupí se svojí kapelou podivínka Mucha, která by se dala po vzoru Záviše korunovat na "královnu pornofolku", ale folk to rozhodně není. Její hudba je spíše punk a ten k rockové hudbě každopádně patří. 

Hlavními účinkujícími budou dvě legendární kapely - The Plastic People of the Universe a Reflexy. Legenda všech legend, kapela The Plastic People of the Universe, píše historii českého undergroundu a těžko byste hledali výraznější jméno z doby normalizace. Kapela Reflexy nás pak zahrne velkými hity jako Neříkej, Všichni půjdem do ráje, Nové touhy, Ty jsi divoká, Sluneční nebo Proud mezi námi a roztančí finále třetího ročníku Mrsklýho RockFestu. 

Kapel však bude celkově šest. Pořadatelé vyhlásili soutěž v rámci hledání nových talentů z regionu. Vítěz bude mít šanci zahrát si jako předskokan těchto zkušených a ostřílených umělců a okusí hlavní stage s profesionálním zvukem a osvětlením. Podmínkou je, že kapela musí být z Olomouckého kraje, nesmí mít vydané žádné autorské album a její repertoár se musí týkat rockové hudby. Věková hranice není omezena. Stačí poslat krátké video ze zkušebny nebo z nějaké akce na email mrskleyrockfest@gmail.com a do předmětu emailu napsat TALENTY. Uzávěrka soutěže je v neděli 11. 2. 

Line-up: 
13:00 Otevření areálu 
14:00 Vítěz soutěže talentů
16:00 Ema White 
18:00 Abraxas 
20:00 Mucha 
22:00 The Plastic People of the Universe
23:45 Reflexy

Již od listopadu měli fanoušci možnost zakoupit si vstupenky v podobě ušáka v pytli, kdy lístky stály pouhých 250,- Kč, avšak vystupující nebyli ještě zveřejněni. Kdo nelenil a šel do tohoto risku, určitě se zaradoval. Vstupenky jsou nyní k dispozici ve druhé vlně za 350,- Kč v síti TicketLive. Na místě budou zbylé vstupenky k dispozici za 420,- Kč. 

Text: Milan Papežík
Foto: Archiv kapel

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace