Přejít na menu Přejít na obsah

Muzikál Bonnie&Clyde od října v Karlíně: Známe obsazení hlavních rolí

16. 3. 2016

Pearl Novinky

Hudební divadlo Karlín uvede na podzim letošního roku nový muzikál Bonnie&Clyde. Data premiér jsou 13. a 14. října 2016. V hlavních rolích se představí Václav Noid Bárta, Martin Písařík, Dasha, Markéta Procházková, Bohouš Josef či Kamil Střihavka.

Tento americký muzikál není prvním dílem Franka Wildhorna, který karlínské divadlo uvádí – v letech 2008-2012 (a nově opět od loňska) se zde hrála Carmen, kterou Wildhorn napsal přímo pro Prahu. Přebásnění z anglického originálu se ujal textař Tomáš Belko, hudební nastudování proběhne pod taktovkou Martina Kumžáka. Režírovat bude Antonín Procházka, který slaví úspěch mj. s aktuálně uváděným muzikálem Mamma Mia!

Muzikál Bonnie a Clyde je příběhem na motivy skutečných událostí: vypráví příběh dvojice populárních zločinců Bonnie Parkerové a Clyda Barrowa, kteří v době světové hospodářské krize v letech 1929-1933 působili ve střední části Spojených států amerických. Přes své neblahé činy (přepadení, loupeže, dokonce několik vražd, které měl na svědomí jejich gang) si získali určité sympatie veřejnosti. Motivem jejich konání nebyl finanční zisk, ale spíše touha po pomstě společnosti za utrpení, které Clyde předtím zažil ve vězení, kde si odpykával trest za krádeže.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace