Přejít na menu Přejít na obsah

Na Justina Biebera pršelo při jeho premiéře u nás. Odměna za playback? Prahu ani nepozdravil


V novinách se o Bieberovi píše nejčastěji v souvislosti s nějakými průšvihy. Dovídáme se, jak se v průběhu vystoupení urazí, naštve a koncert předčasně ukončí, případně začne svou show s několikahodinovým zpožděním. V Praze zbožňovaný idol fungoval jako profesionál. Lze mu však vytknout, že do svého výkonu neodevzdal vše a díky tomu se zpět do publika nevracelo tolik energie, kolik by hvězda jeho formátu měla vyzařovat. Jestli je to jeho floutkovstvím, nebo mu prostě na dlouhém turné, kde vystupuje každý den, případně obden dochází šťáva, kdo ví.

Na začátku se Justin publiku poprvé objevil při písni Make My Words ve skleněné krychli, když se z ní dostal, spustila pecka Where Are Ü Now z produkce Skrillexe a Dipla. Návštěvníky mohlo překvapit, že přes kalhoty měl oblečenou kostkovanou sukni. Té se v průběhu koncertu ale zbavil. V první polovině koncertu mladý Kanaďan příliš nemluvil a bez velkého zdržování sázel jednu písničku za druhou. Vděční fanoušci se chytali nejen na provařené singly, i když ty samozřejmě sklízely největší ovace, jako například balada I'll Show You nebo R'n'B hit Boyfriend. V tanečních skladbách si Justin vypomáhal hodně playbackem, často se to nesnažil vůbec skrývat a mikrofon si nedával ani k ústům. Že opravdu umí zpívat dokázal při Cold Water a Love Yourself, kdy do ruky vzal akustickou kytaru a sám se doprovodil. Nutno říct, že je mnohem lepší zpěvák než kytarista, a dokonce je i lepší bubeník než kytarista. V jednu chvíli se z propadla jeviště vynořily bicí, za které popová hvězda usedla a vystřihla slušné tříminutové sólo.

Koncert byl rozdělený na dvě části, přičemž druhá polovina vyzněla lépe. To se zpěvák i párkrát rozpovídal. Čtyřem fanouškům dal příležitost se ho na cokoliv zeptat. Kanaďan slušně odpovídal a dokonce opětoval zájem protiotázkou. Jen při dotazu, zda se vídá se Selenou Goméz, tázajícímu vytkl, že jde o osobní otázku a že se ho také neptá na jeho expřítelkyni. Sympaticky také vyznělo, když se při skladbě Children na pódiu objevil v obklíčení svých čtyř dětských fanoušků. Trošku zvláštní bylo, že ani jednou nějak speciálně nepozdravil Prahu nebo Českou republiku, jako by celou tour bral jako stroj, kdy absolutně netuší kde se v danou chvíli nachází.

Justina po většinu show doprovázeli skvělí tanečníci a tanečnice. Za zmínku také stojí úžasný světelný park a zajímavě pojatá scéna. V jeden moment se ze stropu svezla obrovská trampolína připomínající boxerský ring. Když na ni zpěvák se svou taneční crew naskočili, zase se zvedla do výše nad hlavy návštěvníků největší multifunkční haly u nás. Efektní byl také uměle vytvořený déšť při přídavku Sorry. Bieber se ho nebál a téměř celou skladbu strávil pod ním. Fanynky jistě pak ocenily pohled na mokré tričko.

Většina písní, které včera ve Vysočanech zazněla, byla z aktuálního alba Purpose, a to přesto, že Bieber vydal už čtyři desky. I další skladby byly relativně čerstvé, jako Cold Water, kterou Justin nazpíval pro projekt Major Lazer, nebo Let Me Love You z diskografie DJ Snakea. Z těch opravdu dřevních dob Justin zařadil do setlistu pouze hit Baby.

Justin Bieber předvedl dospělou show srovnatelnou s koncerty největších popových hvězd. Z muzikantského hlediska nebylo sice mnoho co obdivovat, ale to jeho cílová skupina ani nechtěla. Ta se chtěla bavit na párty, a tu jim Justin dopřál.

Autor: Daniel Maršalík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace