Přejít na menu Přejít na obsah

Na letošním Masters of Rock zabouří Slayer i Megadeth, přijede také Avantasia

2. 3. 2016

Pearl Novinky

Festival Masters of Rock potvrdil headlinery letošního ročníku (14.-17. 7., areál likérky Rudolf Jelínek, Vizovice). Svou účast potvrdil projekt AVANTASIA Tobiase Sammeta, z USA přijedou Megadeth a Slayer. Legendární thrashmetallisty bude festival hostit vůbec poprvé.

Takto významné kapely není lehké dojednat, např. Slayer mají v zádech agenta, který zastupuje mj. také Iron Maiden a podobné veličiny. Fanoušci to však jistě náležitě ocení – letošní line-up bude pravděpodobně nejvíce nabitý slavnými jmény v celé historii festivalu.

AVANTASIA se v nové podobě vrací po třech letech, letos představí nové CD Ghostlights. Ti nedočkavější mohou vyrazit už nyní v březnu (16. 3.) do Fóra Karlín v Praze, kde bude mít tento projekt koncert. „Metalová opera“ Tobiase Sammeta hostí vždy spoustu zpěváků z nejrůznějších kapel, všechna jména zatím nejsou známa, budou zveřejněna později. Na Masters of Rock se můžeme v pátek večer těšit na devadesátiminutový set plný skvělé hudby a vynikajících pěveckých výkonů.

Před Avantasií vystoupí Slayer, kteří jsou, jak známo, členy slavné „Velké čtyřky“Anthrax, Slayer, Megadeth a Metallica. Legendy thrashmetalu jistě nabídnou živý koncert, na který se bude u nás ještě dlouho vzpomínat. Ve Vizovicích představí své aktuální album Repentless.

Festival budou svým koncertním setem uzavírat Megadeth, kteří přivezou nové album Dystopia. Na rozdíl od jiných kapel, které byly do Vizovic pozvány pořadatelem, se agent Megadeth ozval sám, že by kapela stála o vystoupení na Masters of Rock. To také o něčem vypovídá – přinejmenším o tom, že se Masters of Rock stává jednou z prestižních akcí, kde účast kapely v programu pro muzikanty něco znamená.

Dále se během jednotlivých festivalových dnů objeví Apocalyptica s hostem Sandrou Nasić (Guano Apes), Tarja Turunen se svým aktuálním programem, Airbourne, pro příznivce „jemnějšího“ metalu Amaranthe, dále také Amon Amarth, Eluveitie v akustickém podání, Korpiklaani zde natočí část záběrů pro své připravované DVD. Z českých kapel se představí Alkehol, Salamandra, Sebastien a mnozí další.

Kompletní rozpis bude znám během března.

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace