Přejít na menu Přejít na obsah

Nová hudební senzace: Kapela Highland míří stále výš


Po úspěšném rádiovém singlu Proč, se kterým kluci z Highland vyhráli třeba i hitparádu Evropy 2, vydává mladá kapela další singl. Tentokrát v trochu nečekaném hudebním pojetí, s dynamickým videoklipem pod názvem Jen tak pro radost.

Oproti předchozím písním, které pojednávají v různých formách hlavně o lásce, jde o zajímavou, nejen tematickou změnu, která avizuje příchod debutového alba kapely a slibuje různorodost chystané desky Synchronicity. Zvukově je song posazen více do kytarového základu a samotný videoklip k písni vznikal pod taktovkou režiséra Zbyňka Loly v okolí dánského Aarhusu.

„V průběhu festivalové sezóny jsme měli jeden víkend volný, tak jsme si řekli, že by bylo hezké spojit příjemné s užitečným a vyrazili jsme k moři, s cílem natočit nový klip k dalšímu songu z desky, “ říká k tomu rapper a textař kapely Eda Rovenský. „Zatímco většina republiky vyráží na jih, my jsme se vydali na sever, do druhého největšího dánského města, které nám učarovalo nejenom krásou architektury a místních pláží, ale také ohromnou pohostinností místních, kteří byli neskutečně tolerantní a s videoklipem pomáhali, kde mohli,“ doplňuje Kuba Moulis.

Kromě historického centra města, kterou v klipu kluci brázdí na kolech a nádherných záběrů z pláže, kde celá kapela hraje, najdete ve videoklipu i nečekaný závěr, který snad ale sledujícím vyvolá lehký úsměv na tváři.

Kapela Highland vznikla koncem minulého roku, kdy se zakladatel populární hudební skupiny Poetika Eduard Rovenský spojil s úspěšným mladým zpěvákem Jakubem Moulisem (druhé místo v The Voice Česko Slovensko) a instrumentalisty Vítkem Coufalem, Honzou Mirgou a Jakubem Salavou. Během svého krátkého působení na hudební scéně si kluci dokázali získat solidní zástup fanoušků, mají za sebou několik úspěšných singlů, letních festivalů a spousty venkovních koncertů a na říjen a listopad tohoto roku kapela naplánovala společně s KlukyZND a Benem & Mateem první část klubové tour pod názvem Kluci jedou tour. Přeprodej vstupenek probíhá právě teď v síti TicketLive. Kluci zkrátka míří ke hvězdám a my jim na jejich hvězdné cestě budeme držet palce.

Termíny Kluci jedou tour:
6. 10. 2023 Svitavy / Lidové divadlo
7. 10. 2023 Kopřivnice / Drago
13. 10. 2023 Třebíč / Roxy
21. 10. 2023 Frýdek-Místek / Stoun
27. 10. 2023 Havířov / Stolárna
3. 11. 2023 Brno / Enter Club
4. 11. 2023 Plzeň / Buena Vista Club
10. 11. 2023 Kutná Hora / Česká 1

Text: Milan Papežík, Highland
Foto: Archiv Highland

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace