Přejít na menu Přejít na obsah

Obec Solec, vstupní brána do Českého ráje, pořádá festival. Cílem je pomoci Moravě. Vystoupí Krucipüsk, Balage band a další


Obec Solec u Kněžmostu v okrese Mladá Boleslav pořádá v sobotu 4. července charitativní festival, jehož cílem je pomoci oblastem, které postihly přírodní živly. Akci se podařilo zorganizovat do týdne, proto dostala název Bleskový festiválek.

Nápad na festival vznikl ihned poté, co se na moravském území prohnalo ničivé tornádo. To zničilo téměř třicetikilometrové území a bralo vše, co mu přišlo do cesty. Jednou z nejpostiženějších oblastí je obec Hrušky, kterou tornádo z velké části srovnalo se zemí. Právě tam poputují vybrané peníze.

Všichni zúčastnění vystupují bez nároku na honorář a z každého prodaného jídla i piva jde výtěžek do sbírky. V rámci festivalu proběhne i dražba merchandisingu několika kapel. Návštěvníci se mohou těšit na merch kapel Dymytry, Harlej, Komunál, Traktor či Walda Gang. Zároveň do dražby přispěla svým oblečením i Lucie Bílá. 

Vstupné je dobrovolné. Jako památku si návštěvníci odnášejí přívěšek v podobě ručičky, který znázorňuje právě symbol podané pomocné ruky. Večerem návštěvníky provede moderátor Petr Kůsa, kterého můžete znát především z Fajn Rock Music. Odkaz na facebookovou událost je ZDE.

"Chceme podat pomocnou ruku těm, kteří to teď potřebují. Podáváme ji takto už poněkolikáté, podáváme ji tím, co umíme - a to je právě uspořádání kulturní akce," říká Jitka Bartošová za pořadatele spolek Solínek a SDH Solec.

V rámci festivalu vystoupí:
Krucipüsk
Viktor Dyk - WAW
Balage band
Rimortis
Koneckonců
Jiří Zonyga (zpěvák navíc původně pochází ze zasažené oblasti)
Kabát revival Varnsdorf
Naty Hrychová

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace