Přejít na menu Přejít na obsah

Oblíbení umělci v čele s Kathy Kelly podpoří svým online vystoupením Spolek Trend vozíčkářů Olomouc

25. 11. 2020

Pearl Novinky

Spolek Trend vozíčkářů v Olomouci pořádá hned zkraje prosince druhý ročník Vánočního benefičního koncertu. Vzhledem k okolnostem proběhne tento koncert letos online místo na vánočních trzích, jak bylo původně plánováno. V programu vystoupí oblíbení umělci, z nichž několik prošlo talentovými soutěžemi, a těšit se můžeme i na vystoupení zahraničního hosta ze slavné zpívající rodiny.

Vysílat se bude přímo ze sídla Trendu a programem nás provedou moderátoři Jaroslav Irovský a Michal Koutný společně s hudebníkem Martinem Šafaříkem, který svými vystoupeními podporuje Trend vozíčkářů dlouhodobě. Ten v programu samozřejmě také zazpívá. Jeho vystoupení bude aspoň malou náhradou za jeho každoroční koncertování po celé republice na vánočních trzích a za taktéž každoroční sólový vánoční koncert v rodném Uničově.

Originálním hostem přenosu bude Ivo Batoušek, bubeník a člen kapely Jumping Drums. Ivo je všestranným umělcem, který "umí" relaxační hudbu, workshopy či terapeutické setkání. V programu Vánočního benefičního koncertu pro Trend vozíčkářů Olomouc nabídne speciální bubenickou show.

Jakuba Moulise mají televizní diváci zajisté ještě v živé paměti ze soutěže The Voice Česko-Slovensko 2019, kde obsadil druhé místo. Své publikum dokáže zaujmout především svým rockovým projevem, který kontrastuje s vizáží sympatického lamače dívčích srdcí. Připojí se z Prahy, ale už se těší na setkání v dubnu na olomouckém Horním náměstí. Jakub bude totiž další hvězdou kulturního programu k celostátní sbírce Zasukované tkaničky v dubnu 2021.

Valéria Polčová sice pochází ze slovenského Bardejova, ale s hanáckou metropolí je bezesporu spjatá: až do letošního roku studovala na Univerzitě Palackého a v Olomouci také pracovala. Podobně jako Jakub se účastnila loňského ročníku The Voice Česko-Slovensko, kde se probojovala až do semifinále. Velký úspěch v soutěži zaznamenal její cover písně Runnin‘ od Beyoncé, který má na kanále YouTube přes 2 miliony zhlédnutí.

Alžběta Kolečkářová nás pozdraví také z Prahy a zahraje pár skladeb ze svého domova, který sdílí s partnerem a již brzy se dvěma dětmi - ano, Alžběta očekává radostnou událost. I ona měla touto dobou být v jednom kole - plánovala turné Vánoční kolečko po celé republice včetně výjezdu do Vídně na společný koncert s Martinem Šafaříkem.

A právě Alžběta je určitým způsobem propojená se slavnou rodinnou kapelou, z níž pochází zahraniční host. V době, kdy měla uměleckou pauzu, povzbudila ji do další hudební činnosti Patricia Kelly, když ji slyšela zpívat. O dva roky později předskakovala Patriciinu bratrovi Michaelu Patricku Kellymu, když vystupoval na festivalu v Sedmihorkách u Turnova (2017). A nyní vystoupí ve stejném programu se starší sestrou obou sourozenců Kathy Kelly. Kelly Family jsou již dnes žijícími hudebními legendami a právě Kathy, majitelku impozantního hlasu podepřeného operní technikou, se podařilo získat pro toto online vystoupení. Kathy Kelly se připojí z německého Frankfurtu nad Mohanem - právě Německo se Kellyovým před lety stalo druhým domovem.

Spolek můžete podpořit formou dobrovolného virtuálního vstupného v podobě dárcovské SMS- návod vidíte dole na videu ( "DMS TKANICKA 30" nebo "DMS TKANICKA 60" nebo "DMS TKANICKA 90" na číslo 87777 nebo příspěvkem na účet číslo 1000100014/5500.) Zároveň si můžete na Facebooku prohlédnout nabídku Trendy obchodu a zakoupením výrobků podpořit zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Odkaz bude umístěn ve video streamu, ale kliknout na něj můžete již nyní právě ZDE.

Spolek Trend vozíčkářů Olomouc děkuje všem sponzorům a partnerům, jmenovitě společnosti REPONT z Valašského Meziříčí a olomouckým společnostem RAVOZ, IDS - Inženýrské a dopravní stavby Olomouc, TEPLOTECHNA DIS, MORAVIA CONSULT a mediálním partnerům Jsem z Olomouce - Life In Town a rádiu Rubi.

Text: Sylva Kaplanová

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace