Přejít na menu Přejít na obsah

Odešel Leonard Cohen, bylo mu 82 let

11. 11. 2016

Pearl Novinky

11. 11. ráno se svět dověděl o úmrtí kanadského písničkáře a básníka Leonarda Cohena. Hudební legenda odešla ve věku 82 let.

"S hlubokou lítostí oznamujeme, že legendární básník, skladatel a umělec, Leonard Cohen zemřel. Hudba ztratila jednoho ze svých nejrespektovanějších a nejplodnějších vizionářů," dočteme se na oficiálním Facebooku Leonarda Cohena. Pohřeb se bude konat v Los Angeles, rodina si žádá soukromí.

Leonard Cohen působil na hudební scéně od 60. let a vydal 14 desek, tu nejnovější teprve před pár týdny. Jeho skladatelské a textařské umění jsou od sebe neoddělitelné, stejně tak jako jeho pěvecký projev byl zcela charakteristický. Současná generace si ale nejspíš pamatuje především píseň Hallelujah, kterou Cohen napsal sice už v roce 1984, která se ale dočkala své současné popularity především poté, co zazněla ve filmu Shrek. Od té doby vznikla spousta jejích coververzí s mužským i ženským vokálem. Cohen opakovaně koncertoval také v České republice, naposledy v roce 2013.

 

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace