Přejít na menu Přejít na obsah

Olomoucký koncert Queenie byl předzvěstí budoucích slavných chvil v O2 aréně


V Olomouci jsme v druhé polovině srpna byli svědky výjimečného koncertu. Do areálu Korunní pevnůstky si našla cestu kapela Queenie, která slaví úspěchy po celé Evropě se svým propracovaným programem.

Queenie jsou šampioni mezi tributy
Queenie jsou fenoménem mezi všemi ostatními kapelami, které vzdávají hold britské legendě. Nejsou revivalem, neboť úkolem revivalu bývá napodobovat. Jsou spíše tributem, tedy určitou poctou kapele Queen. A i mezi tributy Queen jsou výjimeční. Za jejich show je nejen talent, ale samozřejmě také obrovská spousta práce, píle, pečlivosti a smyslu pro detail - a v neposlední řadě nadšení. A to je z pódia i z publika cítit skutečně téměř hmatatelně. Ne nadarmo se kapela těší evropskému uznání jako nejlepší uskupení inspirované Queen.

Koncert s největšími hity pro všechny generace
Kapela, které vévodí pěvecky i pohybově jistý Michael Kluch jako ztělesnění Freddieho Mercuryho, nadchla v úterý 18. srpna i Olomouc v historických prostorách Korunní pevnůstky. Koncert pod širým nebem zahrnul do svého setlistu největší hity jako We Are The Champions, We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, Radio Gaga či Somebody To Love. Kapelu těší, že si na její koncerty nacházejí cestu všechny generace příznivců včetně těch velmi mladých. Nepochybně k tomu také přispěl nedávný úspěch životopisného filmu o Freddiem Mercurym Bohemian Rhapsody.

Z klubů do O2 arény a do Koreje
Queenie se postupně vypracovali z klubů (známé jsou například jejich koncerty v pražském Vagónu) do naší největší haly. 11. a 12. září zahrají v O2 aréně, kterou stačili na oba tyto termíny vyprodat. Z tohoto důvodu byl přidán ještě termín 21. 12. v prosinci. V roce 2022 je pak čeká turné o šestnácti zastávkách po velkých arénách v Jižní Koreji.

Text: Sylva Kaplanová, Milan Papežík
Foto: Milan Papežík

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace