Přejít na menu Přejít na obsah

Peter Juhás zveřejnil video k písni Neprestávaj. Po jeho boku opět stála Jana Kirschner


Slovenský písničkář  Peter Juhás zveřejnil videoklip k písni Neprestávaj. Skladbu produkovala opět Jana Kirschner s Tomášem Fuchsem. Videoklip je pomyslnou tečkou za debutovým albem a v těchto dnech Peter pilně pracuje na své druhé desce.

Peter Juhás uzavírá etapu svého debutového alba Poctený životom videoklipem k písni Neprestávaj. Tak jako při startu s písni Ty ani nevieš, i nyní po Peterově boku stála Jana Kirschner, která mladého zpěváka vzala pod ochranná křídla. "Tato píseň je tu se mnou už nějaký ten pátek. Zpočátku to byl  rock'n'roll v podání šestnáctiletého chlapce, který teprve objevuje kouzlo hudby a samotného života," uvádí Peter Juhás.

 

Zajímavostí je, že se skladba původně jmenovala Tancuj - Peter myslí, že formou tance člověk dokáže vyjádřit vášeň, radost, ale také různé další emoce. "Vůbec není důležité, jak vám to jde, zda máte ty nejlepší pohyby ve střední Evropě, ale hlavně jde o to, co při tom cítíte. A když je už člověk v tom rauši a nebojí se toho, ať s tím nikdy nepřestává," naráží mladý muzikant na nový název písničky. "Energii do skladby pomohla vnést právě moje velká inspirace Jana Kirschner společně s jejím dvorním kytaristou Tomášem Fuchsem, který se ujal značné části produkce. Ruku k dílu přiložili i další chlapci z její kapely. Jance se velmi líbil refrén této skladby, který se časem vyvinul do dnešní podoby," vysvětluje zpěvák.
 
Název písničky není jediná změna, která se ve skladbě během produkce udála. "Text jsme psali tak, že jsme si s Janou volali a upravovali jsme ten můj původní. Psal jsem ho na první věc, co byla po ruce, a shodou okolností to byla moje podpiskarta," vzpomíná a směje se muzikant.Text napsaný na vlastní podpiskartě vyvolal rozpaky během nahrávání zpěvů v LVGNC studiu. "Kluci se na mě dívali, jako že jsem narcis. Ale vysvětlil jsem, že to byla jen náhoda. Myslím, že společně s cimbálem, houslemi a kapelou Janky Kirschner vznikla elektrizující fúze, která snad v lidech vzbuzuje jejich kořeny. A vášeň. Nezapomínejme na ni, "vzkazuje Peter

Ve videoklipu zpěvák předvedl své taneční dovednosti
Videoklip se natáčel ve vesničce Olšany u Brna, kde se točilo i Dědictví s Bolkem Polívkou v hlavní roli. A co zpěváka do sousedního Česka zavanulo? "Můj známý se tam vydal žít v maringotce, bez tekoucí vody a všeho toho každodenního pohodlí, na které jsme zvyklí. Je tam ale ve větším spojení s ​​přírodou a co je třeba, provede v lese. To samozřejmě lahodí mé umělecké a dobrodružné duši. A tak jsme chtěli zvěčnit právě již zmíněnou vášeň do záběrů, které také ukážou, jaký ve svém nitru jsem, i polahodí oku diváka i jeho uším," vysvětluje Peter.
Vizuál videa společně dotvořili s režisérem Lacim Dudkem a kameramanem z HotCatProduction. "Mám z tohoto klipu velkou radost a děkuji i skvělé tanečnici Karolíně Kolovratové, která do toho šla, víceméně aniž by tušila, o co jde. My jsme se totiž předtím neviděli ani jednou, ale už z prvního setkání jsem měl pocit, že to dobře dopadne. No a také to dobře dopadlo. Je to velmi šikovná a milá dívka. Celkem jsme svůj rytmus sladili, což lze vidět i při společném tancování," dodává muzikant k tématu videoklipu.


 
Když jsou nadšení a tvořivost našlápnuté, nezastaví je ani těžké časy
Své debutové album Poctený životom Peter ještě ani neměl možnost pořádně odprezentovat, a to i v důsledku situace, kterou jsme si poslední rok procházeli. Ale už nyní by rád vypustil směrem k lidem další skladby. "Původně bylo v plánu druhé CD, které zase o trošku více ukáže, jaká rozmanitá hudba dokáže být, a já bych rád ukázal lidem, že se toho nebojím. Hudba je kouzelná věc a já se budu snažit, aby se mi, ať už formou folkových skladeb nebo ledasjakých jiných, podařilo dostat k posluchačům tu vášeň a radost, kterou cítím, když hraji," přiznává Peter své plány. Uvidíme tedy, zda to bude rovnou album, nebo EP, které by mohlo spatřit světlo světa už tento podzim. "Budu se snažit zůstat v kontaktu s lidmi i formou koncertů po celém Slovensku, ale i Česku - ty nám naštěstí znovu povolili. V srpnu, pokud vše půjde, jak má, bych si měl také zahrát a zazpívat před Janou Kirschner v Banské Štiavnici. Věřím tedy, že se uvidíme a společně oslavíme život. Neboť je úžasný :)" dodává talentovaný písničkář na závěr.

Text: Milan Papežík
Foto: Archiv Petera Juháse

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace