Přejít na menu Přejít na obsah

Petr Kolář pokřtil novou desku kapele Other Way

5. 2. 2017

Pearl Novinky

Ve čtvrtek 2. 2. se v pražském klubu Futurum konal koncert a křest CD „Colours“ mladé rockové skupiny Other Way. Ta si za kmotra svého již druhého CD zvolila zpěváka Petra Koláře, který má dle svých slov „k rockové hudbě velmi blízko a rád podporuje mladé lidi, kteří dělají tak skvělou hudbu jako Other Way“. Na koncertě zazněla i společná píseň kapely a Petra Koláře s názvem Fight For Hope vyjadřující velmi silný příběh boje se zákeřnou nemocí, který svedl kytarista kapely a i díky podpoře kamarádů a léčivé síle hudby ji překonal.

Zajímavá melodie spolu s osobitým pojetím dává písničce potenciál hitu. Skupina v ní naplno prodává své silné stránky, kterými jsou kromě silného a jistého hlasového projevu zpěváka také v rockové kapele netradiční housle a celková souhra všech pěti členů kapely (zpěv – Jan Knettig, kytara – Jiří Trumpeš, kytara a klávesy – Martin Vedral, basová kytara – Sebastian Klíma, bicí – Roman Lenner). Duet Jana Knettiga s Petrem Kolářem je příjemnou gradací písně, jelikož hlasy obou zpěváků se dobře doplňují.

Jak se na pořádný koncert sluší, i ve čtvrtek ve Futuru večer otevřely předkapely. Jako první se představila popová kapela Pilot, která přítomné publikum příjemně naladila, byť cílovou skupinou této kapely budou spíše mladší teenageři. Mladí muzikanti, kteří se zaměřují na české texty, zanechali pohodovou atmosféru a dojem, že i pro školou povinné se zde tvoří kvalitní hudba. Svůj blok zakončili „čeští One Direction“ písní Éterická, kterou si lze představit i v rádiích.

Po popové pohodě punkově přitvrdili GotHigh, kteří sice přítomné publikum dostali do varu, ale působili v kontrastu s mladou krví Pilotů lehce oldschoolovým dojmem a punkový byl místy i zpěvákův přístup k intonaci. 

Nažhavené publikum se ale již nemohlo dočkat hlavní hvězdy večera, nadějné rockové kapely Other Way, která za svůj čtyřletý hudební život stihla již odehrát 60 koncertů včetně pompézního vystoupení v Kladně,  kde na jejich skladbu Prophecy byl odpalován ohňostroj. Protože někteří z členů kapely jsou studenty VŠE, zúčastnila se skupina školní soutěže kapel, kterou vyhrála a díky této výhře si již poněkolikáté zahrála na plese VŠE.

Other Way na pódium vlétli s energií sobě vlastní a koncert otevřeli novou peckou Race For Change. Živě má tato píseň větší energii než jak působí z CD, ostatně koncerty jsou obecně velkou devizou Other Way, protože při nich dokážou plně prodat své zaujetí pro tvorbu a nadšení tak přenést i na diváka. Po úvodní novince potěšila kapela své věrné fanoušky a zahrála několik starších písní, které diváci zpívali s frontmanem (posluchač ocení, že prakticky všichni členové kapely doplňují zpěv o vokály, takže hudba působí plasticky).

Po osvědčených peckách následovalo opět několik novinek završených již zmíněnou písní Fight For Hope s následným křtem CD.  Nejen v této písni zpěvák Jan Knettig dokazuje, že je i velmi zdatným houslistou, který kromě klasické hry ozvláštňuje skladby pizzicatem a dodává jim tak pro rockovou hudbu velmi specifický zvuk. Knettig je ostatně kořením celé kapely zejména díky svému pěveckému rozsahu, jisté intonaci a suverénnímu pohybu na jevišti, byť často zaujme také sólová kytara v podání Jiřího Trumpeše a klávesové vyhrávky Martina Vedrala (oba nově též vokály).

Petr Kolář při křtu zmínil, že nové CD má výstižný název, protože je opravdu velmi barevné tak, jako tomu bývá v životě, tedy zobrazuje jeho pozitivní i negativní stránky. Kapele i novému CD popřál úspěch.

V rámci celého koncertu kapela prokázala, že její přístup k tvorbě je skutečně „barevný“, nesvázaný konvencemi a tím udržuje pozornost posluchačů. Kromě již zmíněné skladby Fight For Hope jsou velmi zajímavé skladby Lives in Dreams, a We Are The New Age, kde se plně může projevit skvělý zvuk a nevšední kombinace houslí, kláves a rockové sestavy. Na nové desce se nachází také jedna píseň v češtině, která sice dokazuje, že zpěvák němá problém zpívat i ve své mateřštině, ale do konceptu desky příliš nezapadá. Ale jak sami Other Way říkají – jsou jiní, rozmanití, netradiční, takže vlastně proč ne.

Kromě písně Fight For Hope, na kterou Other Way natočili také klip, odehrála kapela během svého dvouhodinového koncertu nejen všechny písně z aktuálně vydávaného CD Colours, ale zazněly i starší kusy z prvního CD Cracore. Ty si s kapelou zazpívali i fanoušci, kterých na křest dorazilo opravdu hodně – pražské Futurum bylo prakticky plné.

Other Way jsou novou divokou vodou do českého rockového rybníka, o které jistě ještě uslyšíme.

Text: Pearl, KH

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace