Přejít na menu Přejít na obsah

Petr Škarohlíd, Hentai Corporation: Chtěl bych hrát na nudapláži nebo na Woodstocku

24. 7. 2020

Pearl Novinky

Hentai Corporation jsou originální snad vším, co se jich týká. Jak dostali nápad na název svého nejnovějšího alba a na co se chtějí dívat v televizi, když v šest ráno přijdou z akce? S Petrem Škarohlídem si nejen o tom povídal náš reportér Nico.  

Jak vznikl název vašeho poslední alba 00420603545450?
Vzniklo to na soustředění, kde jsme si dali pár piv. Náš zvukař dělá ajťáka pro jednoho operátora, a tak jsme měli možnost vybrat si nějaké číslo, kde by operátorka provázela adventurou. Odkazuje to na jednu naši písničku a chtěli jsme naše fanoušky vyzkoušet, jak moc dobře ji znají. 

To zní zajímavě. Na to jste přišli sami, nebo jste to už někde viděli? 
Přišli jsme na to sami, nevím, jestli to ještě někdo takhle má.

Jak jste vznikli? 
Můj bratr Ráďa se dostal na gympl – a tam byl klučina (Michal Žďánský), který hrál na elektrickou kytaru. Michal slyšel mého bratra, jak si pobrukuje na záchodě, a nabídl mu, jestli nechce zkusit zpívat. Připojil se k nim jejich spolužák, teď už bývalý klávesák, a já jakožto mladší bratr jsem s nimi začal hrát na baskytaru.

Jaké to je hrát s bratrem v kapele?
Někdy je to hodně náročný, ale jsem v pohodě. Jednou za dva roky si dáme do huby a je to v klidu.

Jak jste přišli na váš název? Má to něco společného s anime?
Spojitost s anime tam rozhodně je. Když přijedeš v šest ráno z akce, tak prostě nekoukáš na normální péčko, ale prostě tam musí být robot s osmi čů*ákama, nějaká chobotnička a tak, no. František miloval japonské anime a Ráďa byl v té době zapálený aktivista, tak jsme si řekli, že budeme bojovat proti korporativismu. Teď už jsme zestárli a nejraději bychom pracovali v korporátu za prachy a váleli si šunky u bazénu.

Kde nejraději hrajete?
Já osobně v klubu, ale nevím, jak kluci. Mám rád taky festivaly, protože se tam setkáváme s jinými kapelami a je to jeden velkej mejdan v backstagi.

Máš nějaký svůj sen, kde bys chtěl hrát?
Na nudapláži nebo na Woodstocku. Co se týče České republiky, tak se nám všechno asi splnilo. Jsme snad jediná kapela, která hrála na festivalu Mighty Sounds, Brutal Assault i na Českých Hradech.

Co bys na závěr vzkázal čtenářům Hudební scény?
Vzkázal bych jim, ať se milují, stýkají se a obklopují se lidmi, s kterými je sranda a ať se cítí dobře.

Já ti děkuji za rozhovor a budu se těšit na váš další koncert, který mimochodem bude 1. srpna na Radostín Festu 2020.

Text: Nico Moro

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace