Přejít na menu Přejít na obsah

Pokáč v Loděnici: hity i duet s malým fanouškem

2. 7. 2020

Pearl Novinky

V pátek 26. 6. poctil Moravskoslezský kraj svou návštěvou písničkář Pokáč, který vystoupil ve venkovním areálu Loděnice Děhylov. Pro spoustu fanoušků to byla zároveň první příležitost po koronavirové pauze, jak si užít koncert svého oblíbence.  

Přestalo pršet – to byl pokyn začít
Loděnice je oblíbená díky svému příjemnému prostředí, kde můžete posedět nejen v místní hospůdce, ale také u řeky. Počasí fanouškům zkraje nepřálo. Odpoledne se rozpršelo, což vydrželo až do večera. Během čekání na koncert se ukázalo pravé červnové, téměř medardovské počasí. Chvíli hezky, pak prudká letní přeháňka, pak lehký déšť, opět prudká přeháňka, dokonce i kroupy. Chvíli před osmou večerní jako zázrakem přestalo pršet. To byl pokyn začít. 

Starší i nové hity, duety a jeden dobročinný
Fanoušky ale nepřízeň počasí nemohla rozházet. Bylo na nich znát, jak jim koncerty už chyběly. Nasadili gumáky, pláštěnky, a vyrazili si užít jednu z prvních kulturních akcí. Pokáč děkoval, že přišli i v tomto nečase, byl vtipný a správně ironický – způsobem, který je mu vlastní.
Dočkali jsme se samozřejmě hitů, na které všichni příznivci čekali – Mám doma kočku, Probuzení, V lese, Matfyzák na discu či novinky Nešahej na mě. Připomněl také duet s Aničkou Slováčkovou I když jsme plešatý, jehož výtěžek putuje ve prospěch onkologicky nemocných dětí. V písni Hrdinský čin, kterou nahrál s písničkářem Kubou Ondrou, zvládl i Kubův anglicky zpívaný part, do duetu Lovesongy si přizval posilu z publika. Mikrofonu se ujal malý Ondra, který mu zdárně sekundoval, hlavně v refrénech.

Počasí připravilo pro koncert „okno“ bez deště
Počasí dalo Pokáčovi po deváté hodině najevo, že všechno hezké musí skončit. Začalo lehce krápat, a ve chvíli, kdy doznívaly poslední tóny, se už rozpršelo a nad Ostravou a Děhylovem se strhla pořádná bouřka.

Text: Zuzana Žáková

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace