Přejít na menu Přejít na obsah

Pražské Forum Karlín roztančí dvojčata Marcus & Martinus


Marcus & Martinus se po vystoupení na letošním Eurovision Song Contest představí také fanouškům v pražském Foru Karlín. Norská dvojčata se zde představí 21. září v rámci svého evropského turné We Are Not The Same Tour.

Zázrak dvojí síly! Dvaadvacetiletí bratři z Norska a úspěšní umělci Marcus & Martinus odehrají v roce 2024/2025 15 exkluzivních koncertů na vybraných evropských místech v rámci We Are Not The Same Tour. Úspěšní hudebníci teprve loni oslavili 10 let na scéně a v lednu 2024 s velkým úspěchem zahájili své arénové We Are Not The Same Tour po Skandinávii. Marcus & Martinus se nyní těší na své fanoušky v Evropě během letošního roku a v roce 2025.

Marcus & Martinus zahájili svou kariéru v deseti letech na norské soutěži "Melodi Grand Prix Junior" a od té doby se již prosadili jako úspěšní účinkující ve velké části Evropy. V roce 2015 vydali Marcus & Martinus své debutové album Hei, které se v Norsku vyšplhalo rovnou na první místo. Po albech Together z roku 2016 a Moments z roku 2017 následovaly další hity na prvním místě v Norsku a také ve Švédsku. V roce 2017 získali cenu Nickelodeon Kids' Choice Award v kategorii "Oblíbená hudební hvězda: Norsko".

Během těchto let byli předskokany Jasona Derula, dvakrát během několika minut vyprodali Globen a v roce 2016 vystoupili na slavnostním předávání "Nobelovy ceny za mír" v Oslu. Jejich píseň Elektrisk drží rekord jako nejstreamovanější norská píseň všech dob. Výsledkem jsou velké sociální kanály se stovkami milionů streamů a oddaní fanoušci po celém světě.

Před evropským turné se Marcus & Martinus zúčastní soutěže Eurovision Song Contest 2024 za Švédsko se svým elektrickým hitem Unforgettable, který se objeví i na jejich nejnovějším albu. Popové duo s velkým náskokem zvítězilo ve švédském předkole a píseň se okamžitě dostala do hitparád Spotify a Airplay v severských zemích. Elektropopová píseň Unforgettable, kterou dvaadvacetiletí Norové napsali společně s autory hitů Jimmym "Jokerem" Thörnfeldtem, Joy Deb a Linneou Deb, pojednává o nezapomenutelném setkání s osudovou ženou.

Příběh Marcuse & Martinuse je jako moderní pohádka. Dva kluci z malé norské vesnice dokázali svou hudbou dobýt svět. Jsou vzorem pro mladé lidi a ukazují, že všechno je možné, pokud si jdete za svými sny. A nepřestávají snít – chtějí dál tvořit hudbu, cestovat po světě a sdílet svou vášeň pro hudbu se svými fanoušky. 

Vstupenky jsou v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal a jejich cena začíná na 999,- Kč. 

Text: Milan Papežík, Live Nation, Echo Promotion s.r.o.
Foto: Jonathan Perlman

Zpět na články »

Nejnovější komentáře

Pro přidání komenáře se musíte nejprve přihlásit nebo registrovat.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace